Χαιρετισμός της Περιφερειακής Δ/ριας, Ελένης Μπενιάτας, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες, αγαπητοί γονείς!

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να σας ευχηθώ υγεία, δύναμη για μια σχολική χρονιά δημιουργική, με αισιοδοξία και πρόοδο. Ιδιαίτερα θα ήθελα να καλωσορίσω τα «πρωτάκια» όλων των βαθμίδων και να τους διαβεβαιώσω, μαζί και όλους τους/τις μαθητές/τριές μας ότι σ’ αυτό το πρώτο ξεκίνημα όλη η εκπαιδευτική οικογένεια είμαστε έτοιμοι να τους συνοδεύσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή αγάπη, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό στα πολύ σημαντικά χρόνια της σχολικής τους ζωής.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η σχολική χρονιά είναι διαφορετική, ξεκινάμε με πολλές αβεβαιότητες, σε συνθήκες πρωτόγνωρες και ευμετάβλητες. Όμως, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν παύει να είναι μια ημέρα γιορτής για την εκπαίδευση, να σηματοδοτεί πάντα ένα νέο ταξίδι με στόχους, όραμα, όνειρα και προσδοκίες για τη νέα γενιά, να σηματοδοτεί μια νέα ελπίδα και νέες προσδοκίες για την κοινωνία.

Το φετινό ταξίδι είναι αλήθεια ότι ξεκινά με πολλά εμπόδια. Θα ήθελα να σας προτρέψω, αυτό το ταξίδι, παρά τις αντιξοότητες, να το δούμε όχι ως δοκιμασία που μας αποδυναμώνει και κλονίζει την πίστη μας, αντιθέτως, σαν πρόκληση και πρόσκληση. Σαν πρόκληση θέλησης, προσπάθειας, αυτοπειθαρχίας, επιμονής και υπομονής, σαν πρόκληση για εποικοδομητική συνεργασία. Πρόσκληση για να εκτιμήσουμε όσα μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένα και φυσιολογικά, να θαυμάσουμε τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και των επιτευγμάτων του πολιτισμού μας, αλλά και να αναστοχαστούμε παράλληλα τις αδυναμίες και τα όριά τους. Πρόκληση και πρόσκληση για να συνειδητοποιήσουμε, ποια είναι τα σπουδαία και σημαντικά σε όλα τα επίπεδα, στον κόσμο, την πατρίδα μας, στη ζωή μας και μέσα από αυτή τη διαδικασία να επανακαθορίσουμε προτεραιότητες και να ορίσουμε νέες, διαφορετικές ίσως επιλογές.

Έτσι, το φετινό ταξίδι, παρά τις δυσκολίες, δεν μπορεί παρά να ξεκινάει ως μια μεγάλη γιορτή για όλους μας, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς, τοπική

αυτοδιοίκηση, ιατρική και επιστημονική κοινότητα, εκκλησία και ΜΜΕ. Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να το μετατρέψουμε σε μια αξέχαστη εμπειρία δύναμης, γνώσεων, συνεργασίας, δεξιοτήτων ψυχικής και συναισθηματικής ανθεκτικότητας. Όλοι και όλες, προσωπικά και συλλογικά, θα κληθούμε με τη δουλειά, τη συμπεριφορά, τις προτάσεις, το παράδειγμά μας να αποδείξουμε ότι μπορούμε και στα δύσκολα. Για εμάς τους ενήλικες, από όποια θέση και ιδιότητα κατέχουμε, θα είναι μια ευκαιρία να προσφέρουμε ένα σπουδαίο μάθημα στα παιδιά μας και την κοινωνία, και για τα παιδιά μια πολύτιμη παρακαταθήκη, ένα σπουδαίο παράδειγμα και εμπειρία ζωής στην πορεία τους προς την ωριμότητα.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

Δρ Ελένη Μπενιάτα

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.