Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας για τις πλημμύρες στη Φθιώτιδα

Οι πλημμύρες στην Φθιώτιδα, μας υπενθύμισαν με τον πιο οξυμένο τρόπο ότι το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας είναι σε προτεραιότητα για τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες, που κάθε χρόνο βρίσκονται στο έλεος των καιρικών φαινομένων και μετρούν καταστροφές στα νοικοκυριά τους, στα μαγαζιά τους, στις καλλιέργειές τους.

Η υλοποίηση υποδομών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας εξασφαλίζει όχι μόνο δουλειά στους οικοδόμους και τους άλλους εργαζόμενους στις κατασκευές που πλήττονται εδώ και καιρό από την υψηλή ανεργία, αλλά ταυτόχρονα προστατεύει τα λαϊκά νοικοκυριά από κινδύνους και καταστροφές.

Η σημερινή κατάσταση, η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας δεν είναι συνέπεια ενός κακού σχεδιασμού των εκάστοτε κυβερνήσεων. Οι λαϊκές ανάγκες για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας παραμένουν ακάλυπτες γιατί τα έργα που ιεραρχούνται επιλέγονται στη βάση των αναγκών της κερδοφορίας των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων. Έτσι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν μεγάλα έργα και υποδομές που άφησαν τεράστια κέρδη στους κατασκευαστικούς ομίλους και για τη χρήση τους οι εργαζόμενοι πληρώνουν ακριβό αντίτιμο.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, τους μικροεπαγγελματίες, τους μικρομαγαζάτορες, την μικρομεσαία αγροτιά, να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα, χωρίς καμιά καθυστέρηση:

· Τη συντήρηση και ενίσχυση των όποιων αντιπλημμυρικών υποδομών υπάρχουν.

· Το σχεδιασμό και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων που να προστατεύουν τα λαϊκά νοικοκυριά, τις αγροτικές καλλιέργειες, που να μηδενίζουν τον κίνδυνο σε περιοχές όπου τα παιδιά μας πηγαίνουν στο σχολείο τους.

· Την έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων και την αποζημίωσή τους για αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν.

· Την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης που η ίδια η ζωή φέρνει την αναγκαιότητά τους στο προσκήνιο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.