Τουρίστες θετικοί στον κοροναϊό μεταφέρθηκαν από την Αιδηψό με ταξί στο νοσοκομείο Λαμίας

Συναγερμός στις Υγειονομικές Αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε γκρουπ ταξιδιωτών από τη Σερβία, στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας από το γκρουπ γύρω στα 50, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τους έστειλαν στο Νοσοκομείο Λαμίας (μαζί με τη γυναίκα του), με ταξί!ο ζευγάρι μετακινήθηκε με ταξί και μετέβη αρχικά στο κέντρο υγείας της Ιστιαίας. Από εκεί τους είπαν ότι πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο της Λαμίας. Σύμφωνα  με το ρεπορτάζ οι άνθρωποι κατέληξαν να μετακινούνται μόνοι και μάλιστα κρατώντας ένα χαρτί που έγραφε: «είμαστε ύποπτα κρούσματα κοροναϊού, κάντε μας τεστ».  Φθάνοντας λοιπόν στο Νοσοκομείο Λαμίας, τους έγινε μοριακό τεστ με το οποίο διαπιστώθηκε ότι νοσούν από covid-19.

Ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του ταξίδεψαν από τη Βαλκανική χώρα στην Ελλάδα, με γκρουπ 20 ατόμων στις 4 Ιουλίου και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αιδηψού. Έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως του εντοπισμού του ταξιτζή που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Παράλληλα στο Νοσοκομείο Λαμίας εξετάστηκε που θα νοσηλευτεί το περιστατικό, που  παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά ήπια, της ασθένειας. Η γυναίκα του είναι ασυμπτωματική.

Η απαγόρευση

Σημειώνουμε ότι από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, έχει απαγορευτεί η πρόσβαση όλων των Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου.

Προηγήθηκε ανακοίνωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, που ανέφερα τα εξής:

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης».

Στην ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε τέλος ότι αναλύεται και θα αξιολογείται συνεχώς η κατάσταση «ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.