Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας: Νέο παραλίγο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ -Παράλληλα το κομματικό πάρτι συνεχίζεται

Σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα συνέβη το τέταρτο (4) μέσα σε 15 ημέρες παραλίγο εργατικό δυστύχημα. Η ηλεκτροκάμινος Ν5 (δύο μέρες μετά από την επαναλειτουργία του) τρύπησε ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Σκαπτικό μηχάνημα και χειριστής που πραγματοποιούσε εργασίες ακριβώς από κάτω, καθάριζε τα υπολείμματα της προηγούμενης ζημιάς, από θαύμα δεν ψήθηκαν. Την ώρα που τα πάντα έχουν ανακαταληφθεί, δεν γίνονται επισκευές, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, την ίδια ώρα με εντολή του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα υπογραφόντουσαν από την «ειδική διαχείριση της εξυγίανσης» ρουσφέτια της Νέας Δημοκρατίας .

Το συνδικάτο μας μέσα σε αυτό το δεκαπενθήμερο έχει στείλει τέσσερις (4) επιστολές στις αρμόδιες υπηρεσίες να έρθουν να ελέγξουν. Καμία απάντηση. Ούτε ίχνος, ούτε φωνή.

Μία μέρα πριν (15/09/2020) δηλώσαμε στον ειδικό διαχειριστή να μην προχωρήσει σε καμία προαγωγή γιατί το μόνο που κάνει είναι να συγχύζει τους εργαζόμενους. Τονίσαμε ότι σε ένα εργοστάσιο που με βάση το νόμο το Φλεβάρη του 2020 θα πτωχεύσει, που οι εργαζόμενοι δεν έχουνε μέτρα ατομικής προστασίας (φόρμες, άρβυλα κτλπ), που καθημερινά κινδυνεύουμε, ζούμε την ανασφάλεια του μεροκάματου, είναι πρόκληση να πραγματοποιούνται με τη χρηματοδότηση του ελληνικού λαού κομματικά ρουσφέτια. Είναι ντροπή να μην έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στις οικογένειες των συναδέλφων που έχουν χάσει τη ζωή τους και την ίδια στιγμή να εξυπηρετούνται κομματικά συμφέροντα για να μειωθεί το πολιτικό κόστος του εγκλήματος της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.

Είναι υποχρεωμένοι κυβέρνηση και «διαχείριση» να μας ενημερώσουν για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, να διασφαλίσουν την συνέχιση της ενιαίας παραγωγικής λειτουργίας όλων των χώρων, με όλους τους εργαζόμενους. Τους δηλώσαμε να σταματήσουν τα ρουσφέτια, να σταματήσουν την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Έχουν την ευθύνη για την ζωή των εργαζομένων.

Ο ειδικός διαχειριστής επάνω στον εκνευρισμό του δήλωσε «εγώ θα τις κάνω, θα τις κάνω, θα τις κάνω», χτυπώντας τα χέρια του στα μπούτια του σαν μικρό παιδί.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων καταδικάζει αυτή την πολιτική που εφαρμοζόταν με τις εκάστοτε διορισμένες διοικήσεις, εφαρμόζεται και σήμερα με την «ειδική διαχείριση της deloitte, των ειδικών στις εξυγιάνσεις, των ορκωτών λογιστών». Τι Θανάσουλας, τι Σκρέκας, τι Μελέτης, ορκωτές λογιστές και deloitte , ένα και το ίδιο.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων απαιτεί να σταματήσουν τα ρουσφέτια. Να παρθούν πίσω αυτά που έγιναν. Να διασφαλιστεί η λειτουργία με ασφάλεια, να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, να επιστρέψουν όλες οι περικοπές, να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και μετά, υπηρεσιακά μόνο και όχι με κομματικές παρεμβάσεις, βάση οργανογράμματος και με το αντίτιμο στο μισθό να γίνουν μεταβολές – προαγωγές – αναβαθμίσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε για προσχηματικούς λόγους δεν έχουν ρωτηθεί οι επικεφαλής των τμημάτων για τις μεταβολές που γίνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές από αυτές τις μεταβολές δεν τις υπογράφει η διεύθυνση παραγωγής του εργοστασίου που έχει και την ευθύνη για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων. Υπογράφονται μόνο από τον προσωπάρχη και την διοικητική διευθύντρια.

Στόχος τους είναι να μην πραγματοποιηθεί η νέα κινητοποίηση που προτείνουν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ για κάθοδο στην Αθήνα. Να προκαλέσουν σύγχυση στους εργαζόμενους και απομάκρυνση από τις γενικές συνελεύσεις, τους αγώνες.

Δεν θα τους γίνει το χατίρι. Καλούμε τους εργαζόμενους στη γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων ΛΑΡΚΟ την Παρασκευή 13:00 το μεσημέρι στην πύλη του εργοστασίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απορρίψουν και αυτούς που αναμειγνύονται με τα ρουσφέτια και αυτούς που τα αξιοποιούν και λένε «όχι κινητοποιήσεις, διάλογο με ρεαλισμό». Όλοι το παιχνίδι της κυβέρνησης παίζουνε.

Καλούμε την ΕΜΝΕ έστω και προσχηματικά να έρθει να ελέγξει. Χτυπούμε «καμπανάκι» πριν ακούσουμε την καμπάνα πένθιμα.

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας έστω και προσχηματικά να έρθει να καταγράψει τις μεταβολές που γίνονται. Είναι βλαπτικές και οι εργαζόμενοι θέλουν να πάνε και στα δικαστήρια. Θέλουν την καταγραφή από την αρμόδια υπηρεσία. Ενώ οι «ειδικοί ορκωτοί λογιστές» δεν θέλουν να χαλάσουν τα χατίρια της Κυβέρνησης, ας πληρώσει ο ειδικός διαχειριστής και η deloitte από την τσέπη της τα χρήματα των μεταβολών.

Καλούμε σωματεία και φορείς να καταδικάσουν το έγκλημα.

Την Πέμπτη 17/09/2020 στις 08.30 το πρωί τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στην ΛΑΡΚΟ θα διαμαρτυρηθούν στο Υ.Π.ΕΝ. Καλούμε τα σωματεία της Αττικής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.