Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές στο κέντρο της Λαμίας (φώτο & βίντεο)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι φοιτητές της Στερεάς Ελλάδας, στο κέντρο της Λαμίας εμμένοντας στο αίτημα τους  το νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, να καταργηθεί.

Όπως δήλωσαν οι φοιτητές, ο αγώνας τους δεν θα σταματήσει μέχρι το νομοσχέδιο να αποσυρθεί και να καταργηθεί τελείως ενώ ζήτησαν να ανοίξουν ξανά οι σχολές  με τα προβλεπόμενα  μέτρα ασφαλείας.

Στο κάλεσμα τους  μεταξύ άλλων αναφέρουν:

ΟΙ Φ.Σ. ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ- ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Συμπληρώνεται 1 χρόνος και η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας (προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού, ισότιμη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση και στην εξεταστική δωρεάν, rapid test στο πανεπιστήμιο κ.α.)!

Αντιθέτως εν μέσω πανδημίας ψήφισε σαν τον κλέφτη το κατάπτυστο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, επιχειρώντας οι φοιτητές να μην μπορούμε να πούμε τη γνώμη μας, να συζητήσουμε και να διαμαρτυρηθούμε.Την ίδια στιγμή μάλιστα μειώνουν τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8%, και για τη φοιτητική μέριμνα κατά 39%. Οι σπουδές μας είναι σε αναμονή με πρακτικές-εργαστήρια να είναι στον αέρα ή να έχουν “παγώσει”, ενώ υπάρχουν φοιτητές (π.χ. οι πρωτοετείς) που δεν έχουν μπει καν στο αμφιθέατρο!

Θέλουμε να γίνουμε ΞΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΕΣ- ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ- ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ στη πορεία συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας που χαιρέτησε τη διαμαρτυρία τους.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.