Στη Λαμία ο Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης για τα προβλήματα των ρομά

 Στη Λαμία βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας  Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Γιώργος Σταμάτης το απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιουλίου 2020   για τα προβλήματα των ρομά της περιοχής. 

Ο Γιώργος  Σταμάτης  με επιτελείο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας  συμμετείχε σε  σύσκεψη  στα γραφεία της τοπικής κοινότητας   παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραϊσκου και αντιδημάρχων Κώστα Σταυρογιάννη και  Παναγιώτη Στασινού. 
Ο Γ.Γ.  Κοινωνικής Αλληλεγγύης  στη συνέχεια επισκέφτηκε τον  οικισμό ρομά στην Ανθήλη και τον καταυλισμό  στην Καμηλόβρυση και συνομίλησε με τους ρομά για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν.
Είχε προηγηθεί λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Ανθήλης  που  διαμαρτύρονταν για προβλήματα  που δημιουργούν ορισμένοι  ρομά στον οικισμό.
Ο επόμενος σταθμός ήταν το δημαρχείο της Λαμίας. Ο δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος υποδέχθηκε τον κ. Σταμάτη και του ανέλυσε τις ενέργειες που έχει κάνει η δημοτική αρχή για τους ρομά
Ο κ. Σταμάτης τόνισε πως στόχος θα πρέπει να είναι η ενσωμάτωση των ρομά στην τοπική κοινωνία και στο  πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητη η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης  τους. 
«Πολλά  θετικά  συμπεράσματα  βγαίνουν από τις σημερινές συναντήσεις» αναφέρει ο   αντιδήμαρχος  Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός σε ανάρτηση του στο facebook όπου σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Πολλά θετικά συμπεράσματα βγαίνουν από τις σημερινές συναντήσεις στη Λαμία του επιτελείου της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας,με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Σταμάτη.
Η αποσυμφόρηση της Ανθήλης,η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στη Καμηλοβρυση,η απογραφή με σωστά αριθμητικά και ποιοτικά στοιχεία,η μείωση της παραβατικότητας και η εκπαίδευση των παιδιών Ρομά ήταν τα κυρία στοιχεία των συζητήσεων που διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας από όλους όσους συμμετείχαν.
Αυτό που αναδείχθηκε σε όλους τους τόνους είναι η διάθεση της Δημοτικής Αρχής,της Γενικής Γραμματείας,της τοπικής κοινωνίας και των ρομα ώστε ένα πρόβλημα που απασχολεί τη κοινωνία της Λαμίας για χρόνια να έχει ορατές λύσεις μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
Απέναντι στην αδράνεια,τη δυσπιστία και την έλλειψη αμοιβαίας εμπιστοσύνης των πολλών,δυστυχώς, ετών μόνο ο καλός σχεδιασμός και η άμεση υλοποίηση μπορούν να ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.