Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς- Είναι κάτοικος του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους

Επιβεβαιώθηκε, το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έβγαλε στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Πρόκειται για 48χρονο κάτοικο του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους με το γκρουπ που μολύνθηκε. 

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), επιβεβαιώνεται η ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού σε κάτοικο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, της Π.Ε. Εύβοιας.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση των επαφών του φορέα.

Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παραμονή κατ’ οικον.

Η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και όλους τους συναρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να ακολουθηθεί η άμεση και ορθή εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών.

Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει ανακοίνωση.

«Το κρούσμα κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στην Περιφέρειά μας αντιμετωπίζεται με προσήλωση στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής κοινότητας. Παρακαλώ θερμά να λαμβάνουμε όλοι τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Η τήρηση των μέτρων, η διατήρηση της ψυχραιμίας μας και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας.» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Στα 46 συνολικά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 14 νέες περιπτώσεις της νόσου . Τα ξημερώματα του Σαββάτου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιβεβαίωσε ένα ακόμη κρούσμα στη Βόρεια Εύβοια αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των μέχρι τώρα κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 46

Από τα 15 νέα περιστατικά, τα 12 ανήκαν στην εκδρομή πολιτών από τους Νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου και 3 ήταν επαφές του που εντοπίστηκαν κατά την ιχνηλάτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία αεροσυνοδό, μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους με το οποίο επέστρεψε στην Ελλάδα η ομάδα των εκδρομέων, μια 60χρονη από τη Δάφνη και ένας επαγγελματίας υγείας -μάλλον γιατρός- από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας όπου απευθύνθηκε αρχικά ο 66χρονος.

Από το σύνολο των νέων περιπτώσεων της νόσου που αφορούν στους συμμετέχοντες στην εκδρομή, μόνο ο 66χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και το πρωί διασωληνώθηκε. Η υγεία των άλλων είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτωματολογία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.