Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας: Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου (Κυριακή, 17/11 πλ. Ελευθερίας)

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας καλεί όλες και όλους στη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019 , στις 19.00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το διαχρονικό του νόημα είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Σήμερα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ τα δείγματα γραφής της είναι πολλά και ξεκάθαρα. Γι’ αυτό και η ανάγκη να συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις μας και να δώσουμε νέα νοήματα στις λέξεις Ψωμί ,Παιδεία, Ελευθερία , είναι μεγάλη.

Την Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019 υπάρχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ όλοι μας να ξεχυθούμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε ενάντια :

– Στην άγρια αστυνομική επιχείρηση καταστολής στην ΑΣΟΕΕ. Ενάντια στις τακτικές της αστυνομίας αλλά και της κυβέρνησης για την «πάταξη της ανομίας», που δεν διστάζουν να προχωρούν ακόμα και σε εξευτελιστικό ξεγύμνωμα αφισοκολλητών. Να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στους διαδηλωτές που ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τα ΜΑΤ, και στο φοιτητικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

– Να διαδηλώσουμε ενάντια στην επίθεση, που δέχονται οι εργαζόμενοι, το πετσόκομμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την κατεδάφιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, το ξεπούλημα των δημόσιων κοινωνικών αγαθών την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, που δίνει τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο και στους ξένους επενδυτές.

– Να διαδηλώσουμε ενάντια στους πολέμους των ισχυρών και τα πραξικοπήματα για την ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων όπως στη Βενεζουέλα και πρόσφατα στη Βολιβία.

– Να διαδηλώσουμε ενάντια στην τραγική διαχείριση από την Κυβέρνηση του προσφυγικού. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες εργάτες σε αυτή την κρίση αποτελούν σήμερα το κομμάτι της κοινωνίας με τα περισσότερα προβλήματα. Χωρίς δουλειά, πολλές φορές χωρίς στέγη και φαγητό προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα εντελώς εχθρικό περιβάλλον, αφού γίνονται εύκολος στόχος φασιστικών επιθέσεων, συλλαμβάνονται σε μαζικές επιχειρήσεις -σκούπα της αστυνομίας, κακοποιούνται και απελαύνονται. Ενοχοποιούνται από κυβερνητικούς και άλλους ιθύνοντες για την ανεργία και την εγκληματικότητα, που παράγει η κρίση.

Έλληνες και Μετανάστες δίπλα -δίπλα για να δώσουμε μαζί τις μάχες για την υπεράσπιση των αξιών της εξέγερσης του ’73.

Σε πείσμα των εξαγγελιών της Κυβέρνησης για περιορισμό των διαδηλώσεων και των πορειών, θα μας βρουν απέναντι τους κάνοντας αυτό που ξέρουμε καλά να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Με εργατικούς ταξικούς αγώνες αντιφασιστικούς και αντιεθνικιστικούς, απέναντι στη καταστολή και την αυταρχική θωράκιση του κράτους, ενάντια στις φασιστικές συμμορίες ,ενάντια στην όξυνση των εθνικισμών και του ρατσισμού.

Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Λαμίας, συνεχίζοντας τις δράσεις μας, δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες του camp των Θερμοπυλών για να τους προσφέρουμε λίγα από τα πολλά, που χρειάζονται.

Συγκεντρώνουμε:

ΓΑΛΑ βρεφικής ηλικίας και ΠΑΝΕΣ –PAMPERS για τα παιδιά .

Η συλλογή γίνεται από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας.

1 ) Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ 20.30 – 21.30 μ.μ. στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, στην Πλατεία Διάκου,

2)Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 20.30-22.00.μ.μ. στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι, Σατωβριάνδου 21 (εντός Στοάς, 1ος όροφος)

email : protovoulia_lamia@googlegroups.com

facebook: Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972421849, 6973323649, 6947379103

ΛΑΜΙΑ 15-11-2019

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.