Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας για το camp στον Καραβόμυλο: «Δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι»

Η λειτουργία ενός  κράτους  βασίζεται  στην εφαρμογή διεθνών  συμφωνιών  όπως  η Σύμβαση  της  Γενεύης  για τους Πρόσφυγες, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η τήρηση τους είναι αναγκαία ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Η αντιμετώπιση των προσφύγων σήμερα είναι πεδίο σύγκρουσης. Από τη πρώτη ημέρα η κυβέρνηση της ΝΔ ανέδειξε τον ρατσισμό σε εθνική πολιτική  εντάσσοντας  το μεταναστευτικό  στις αρμοδιότητες  του Υπουργείου  Προστασίας του Πολίτη, με δηλώσεις για «επιδόματα  αποκλειστικά  για Έλληνες», επιδόματα  τοκετού και κατάργησης του ΑΜΚΑ  για ανασφάλιστους  πολίτες. Χαϊδεύει  τα αυτιά των νοικοκυραίων με αστείες κορώνες «Δεν θα πληρώνουν οι Έλληνες ασφαλισμένοι τα νοσήλια πολιτών τρίτων χωρών».

Όλα αυτά μαρτυρούν μια ξεκάθαρη ξενοφοβική  γραμμή  (αφού οι έλληνες ασφαλισμένοι  ουδέποτε πλήρωσαν  νοσήλια  αλλοδαπών. Μια κυβέρνηση που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από το λόγο των ακροδεξιών Σαλβίνι, Όρμπαν και Μπολσονάρο.

Μιλούν για λαθραίους  μετανάστες αγνοώντας  σκόπιμα τις οικονομικές  πολιτικές και κοινωνικές αιτίες που δημιουργούν τα κύματα μετανάστευσης και προσφυγιάς. Ξεχειλίζουν ρατσιστικό δηλητήριο ενάντια σε ανθρώπους  με διαφορετικό  χρώμα δέρματος, γλώσσα, θρησκεία, αφήνοντας στο απυρόβλητο το σύστημα που εκμεταλλεύεται, γεννά και  αναπαράγει αυτά τα φαινόμενα. Δεν βγάζουν μιλιά για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ,που συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα και η χώρα μας ,σκοτώνουν λαούς ,δημιουργώντας ποτάμια απελπισμένων ανθρώπων.

Αυτοί που κάνουν λόγο για λαθρομετανάστες, υβρίζουν με τον χειρότερο τρόπο τους πρόσφυγες παππούδες και γονείς  αυτού του λαού. Ποδοπατούν και κουρελιάζουν την μνήμη των προσφύγων του Πόντου και της Μικράς  Ασίας, των «τουρκόσπορων» όπως τους αποκαλούσαν τα «ελληνόψυχα» φασιστόμουτρα της εποχής .

Για να τελειώνουμε  λοιπόν! Δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι.                                                 

Οι πρόσφυγες ήταν και είναι θύματα του καπιταλιστικού συστήματος, που τους αναγκάζει να ξεριζωθούν από τα σπίτια τους και μετά τους στιγματίζει ως αποδιοπομπαίους  τράγους  για όλα τα «κακά και τα δεινά» μιας κοινωνίας.

Η απόφαση για μεταφορά προσφύγων από την Μυτιλήνη σε δομές  της ενδοχώρας είναι θετική κίνηση δεδομένου  ότι είναι  χιλιάδες  οι  εγκλωβισμένοι  στα νησιά. Όμως η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει  τις  αξιοπρεπείς  συνθήκες  διαβίωσης  των ανθρώπων. Οι ανακοινώσεις για την ίδρυση νέου camp στον Καραβόμυλο  δεν διασφαλίζουν τις  συνθήκες αυτές.

  • Η Πρωτοβουλία  Αλληλεγγύης  Λαμίας παλεύει για τερματισμό των πολέμων.
  • Την συνέχιση των προγραμμάτων ΕΣΤΙΑ για την στέγαση των προσφύγων ώστε  να ενταχθούν  στις πόλεις, έχοντας όλα τα προβλεπόμενα δικαιώματα  στην υγεία και στην εκπαίδευση.
  • Για την προστασία και την στέγαση για τα ασυνόδευτα ανήλικα σε δομές της ενδοχώρας και εξασφάλιση στην παροχή βοήθειας για την κάλυψη των ειδικών αναγκών τους.

Ανοιχτά σύνορα για όλους!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.