Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας: Γιατί τόση βαρβαρότητα;

Την Τετάρτη 23-09-2020 ,το απόγευμα, 39 ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ήρθαν στα Καμένα Βούρλα με την συνοδεία ανθρώπων που εργάζονται στην ΜΕΤΑδραση και σε συμφωνία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ΔΟΜ, για να μείνουν σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο.

Η αντίδραση του Δημάρχου και των κατοίκων ήταν άμεση με μοναδικό στόχο να διώξουν τα παιδιά αυτά.

Για να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη αυτή στάση τους οι κάτοικοι επικαλέστηκαν το γεγονός ότι “το σχολείο, που πηγαίνουν τα δικά τους παιδιά είναι κοντά στο ξενοδοχείο διαμονής των προσφυγόπουλων και και γι’ αυτό κινδυνεύουν”. Από τι άραγε κινδυνεύουν; Από τα ανήλικα προσφυγόπουλα, που διωγμένα από τον τόπο τους κατόρθωσαν να φτάσουν εξαθλιωμένα στις Μόριες και στα στρατόπεδα, όπου έμεναν, μέχρι η διεθνής κοινότητα να φροντίσει γι’ αυτά;

Δεν τους ενοχλεί το ότι τα δικά τους παιδιά πηγαίνουν σε σχολείο, που διαθέτει κοντέινερς για τάξεις, χρόνια τώρα, σε συνθήκες ακατάλληλες ιδιαίτερα αυτή την εποχή της πανδημίας λόγω του κορονοιού; Αντί να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση αυτή, κινητοποιούνται εναντίον 39 ανήλικων παιδιών, καλώντας και τα διπλανά χωριά στις κινητοποιήσεις τους αυτές.

Δυστυχώς στη χώρα, που γέννησε τη Δημοκρατία, απαντά ο Δήμος χωρίς ανθρωπιά, χωρίς αλληλεγγύη και η αγωνιστικότητα και οι κινητοποιήσεις τους, εξαντλούνται στο να προσπαθούν να διώξουν τα 15χρονα προσφυγόπουλα, σαν να είναι η αιτία όλων των δεινών τους. Αιτία όμως όλων των δεινών είναι η φτώχεια και η ανεργία, που έχουν φέρει οι πολιτικές των μνημονίων και του καπιταλισμού σ’ αυτόν τον τόπο.

Φοβούνται οι 2.500 κάτοικοι των Καμένων Βούρλων, ότι ο πολιτισμός τους και η θρησκεία τους κινδυνεύει από 39 παιδιά, που φοβισμένα και με απορία στα μάτια τους, κοιτούσαν από τα μισάνοιχτα παράθυρα του ξενοδοχείου, όπου διαμένουν.

Κανένας δεν εγκαταλείπει τον τόπο του, δεν ξεριζώνεται, αν η διαμονή του είναι κανονική και ασφαλής. Τα παιδιά αυτά θα έπρεπε να είναι στις τάξεις ενός σχολείου, να μορφωθούν, και όχι να νοιώθουν το διωγμό και τους προπηλακισμούς .

Η φυσική παρουσία δίπλα στα παιδιά, που γίνονται θύματα στη σύγχρονη βαρβαρότητα θα έπρεπε να ήταν άλλη και όχι αυτή, που έδειξε ο Δήμος των Καμένων Βούρλων. Η υποδοχή και η αλληλεγγύη για την ασφαλή διαμονή των παιδιών, για όσο χρόνο χρειαστεί, θα έπρεπε να ήταν ο λόγος των συγκεντρώσεων των κατοίκων, ώστε να επουλωθούν τα τραύματα από τις σκληρές καταστάσεις, που έχουν βιώσει.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ΛΑΜΙΑΣ, απαντά με αγάπη και αλληλεγγύη,απέναντι στους πρόσφυγες, που η εγκληματική πολιτική της ΕΕ και ΗΠΑ, τους έχει φέρει σε αυτή την θέση.

email: protovoulia_lamia@googlegroups.com

ΛΑΜΙΑ 25 /9/2020.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.