Πέταξαν σακούλα με νεογέννητα κουτάβια στο ρέμα – Έκκληση από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Λαμίας

Ασυνείδητος αποφάσισε να ξεφορτωθεί τα νεογέννητα μωρά της  σκύλας του, κλείνοντας τα σε σακούλα και πετώντας τα σε παλιό ρέμα στο ύψος του ICE στη Βόρεια Λαμία.

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου (30/5) διερχόμενο αυτοκίνητο από την Αμφιθέα και κινούμενο προς το ICE, σταμάτησε λίγο πριν τη διασταύρωση στο ύψος που υπάρχει ένα μικρό πέρασμα νερών και έχει φτιαχτεί ειδικό φρεάτιο ). Ο λόγος ήταν μια χελώνα που προσπαθούσε να περάσει το δρόμο και ήταν εκτεθειμένη στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Το ζευγάρι που επέβαινε σε αυτό κατέβηκε από το όχημα για να βοηθήσει τη χελώνα, άκουσε όμως το κλαψούρισμα από τα μωρά που ο δολοφόνος τα είχε τυλίξει σε μια μπλε νάιλον σακούλα και τα είχε πετάξει μέσα στο φρεάτιο κάτω από πυκνά βάτα. Η προσέγγιση στο σημείο ήταν αδύνατη με γυμνά χέρια και χωρίς σκάλα, για αυτό οι άνθρωποι κάλεσαν την Πυροσβεστική, που ανταποκρίθηκε αμέσως.

Δύο πυροσβέστες κατέβηκαν στην τρύπα και με προσοχή έβγαλαν τα νεογέννητα στο ύψος του δρόμου. Δυστυχώς από τα οκτώ κουτάβια, τα δύο ήταν ήδη νεκρά, ενώ και τα υπόλοιπα αδελφάκια τους ήταν εξαντλημένα.

Το ζευγάρι επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Αγγέλα Μπαρτσιώκα, που απευθύνει έκκληση προς όποιον μπορεί και θέλει να βοηθήσει ώστε να σωθούν οι αθώες ψυχές που κάποιος τόσο βίαια ήθελε να σκοτώσει.

ΕΠΕΙΓΟΝ
Μόλις παραλάβαμε 8 νεογέννητα κουταβάκια που κάποιος ανάλγητος πέταξε σε χαράδρα πίσω από το ICE στη Λαμία. Για να ανασυρθούν έγινε επιχείρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ πολύ κάποιοι να βοηθήσουν με τάισμα (με μπιμπερό ή σύριγγα).

Ας δείξουμε την ανθρωπιά μας παίρνοντας από 1 ή 2 ο καθένας,.
΄Ολα μαζί δεν μπορούν να τα διαχειριστούν ένας ή δύο άνθρωποι.
Το Δ.Σ.
Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.