Μ. Χρυσοχοΐδης: Θα προχωρήσει η κατασκευή hotspot στον Καραβόμυλο- Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο στη Στυλίδα

Αποφασισμένος να προχωρήσει στη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας παρά τις αντιδράσεις  δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης  στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα. Νέο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο στη Στυλίδα για το θέμα συγκαλεί η Δήμαρχος.

Στην σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον  κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αποκλειστικό θέμα την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων στον Καραβόμυλο, συμμετείχαν οι βουλευτές Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, Γιώργος Κοτρωνιάς, Γιάννης Οικονόμου και Θέμης Χειμμάρας , ο Περιφερειάρχης Στερεάς  Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου οι οποίοι εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη επιλογή.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση η δήμαρχος, Βιργινία Στεργίου, ο υπουργός τούς εξήγησε πως η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά είναι εθνικό θέμα και ζήτημα εθνικής ασφάλειας, γι’ αυτό και δε μπορεί να σταματήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του hotspot στον Καραβόμυλο.  Για να καθησυχάσει τις ανησυχίες τους ο υπουργός διαβεβαιωσε ότι θα είναι μόνο 312 άτομα της ίδιας εθνικότητας και δεν θα κάθονται πάνω από ένα μήνα. Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν δημιουργήσουν προβλήματα θα επανεξετάσει τη στάση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήμαρχος πρότεινε κάποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις στον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος όμως δεν τις έκανε αποδεκτές, ως μη κατάλληλες.

«Επιμένω να είμαι αντίθετη στην κατασκευή δομής στον Καραβόμυλο, γιατί τα προβλήματα θα είναι τεράστια» δήλωσε η κ. Στεργίου, ενώ οι βουλευτές αναμένεται να κοινοποιήσουν σήμερα κοινή γραπτή δήλωση για το θέμα.

Η αντίδραση των κάτοικων του Καραβόμυλου που δεν δέχονται τη δημιουργία hot spot   μόλις έγινε γνωστή η θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ήταν «Δεν κάνουμε πίσω. Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στον υπουργό για τα όσα σχεδιάστηκαν ερήμην της τοπικής κοινωνίας και αύριο θα γίνει νέο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στη Στυλίδα για το θέμα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.