Μπήκαν μπάρες στην Εθνική οδό στην είσοδο και έξοδο της Ανθήλης

Αντιδρούν  κάτοικοι και επιχειρηματίες για την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας  και πλευρικής περίφραξης  στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στην είσοδο και την έξοδο της Ανθήλης.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα    από την Τετάρτη να μην υπάρχει πρόσβαση στα καταστήματα εστίασης και τα πρατήρια υγρών καυσίμων που βρίσκονται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς   είναι αδύνατη η απευθείας πρόσβαση στην εθνική οδό.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραχώρησης Κεντρική Οδός, η τοποθέτηση των στηθαίων ασφαλείας  και πλευρικής περίφραξης του αυτοκινητοδρομου Α.Θ.Ε από το 208,8 έως το 210.10 χλμ έγινε σύμφωνα με την νομοθεσία, για λόγους οδικής ασφάλειας.

Οι απευθείας προσβάσεις με το παράπλευρο δίκτυο και τις παρακείμενες επιχειρήσεις, γινόταν επί χρόνια χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη λωρίδα επιβράδυνσης (για την ομαλή έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο) και αντιστοίχως επιτάχυνσης (για την επανείσοδο σε αυτόν), με προφανή επικινδυνότητα τόσο για το εισερχόμενο / εξερχόμενο όχημα, όσο και για τα ταυτοχρόνως διερχόμενα. Ένας επιπλέον λόγος που επιβάλει τον αποκλεισμό των συνδέσεων, είναι η ανεξέλεγκτη είσοδος ζώων από το συγκεκριμένο σημείο, φαινόμενο σχετικά συχνό, που έχει απασχολήσει την Τροχαία και τους διερχόμενους οδηγούς.

Δείτε πως μπορείτε να μετακινηθείτε πλέον προς και από την Ανθήλη.

Από Ανθήλη προς Λαμία (και αντίστροφα)

Οι τοπικές μετακινήσεις με αφετηρία το χωριό της Ανθήλης από και προς την πόλη της Λαμίας, μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω του δεξιού παράπλευρου (παράδρομος παρακείμενος του χωριού της Ανθήλης) ο οποίος μέσω της κάτω διάβασης που υπάρχει στο 213ο χλμ., οδηγεί σε νέο κυκλικό κόμβο που συναντά κανείς ανάμεσα στον κόμβο της Ροδίτσας και την πόλη της Λαμίας.

Είσοδος στον αυτοκινητόδρομο με αφετηρία την Ανθήλη και κατεύθυνση προς Αθήνα

Για την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα, προτείνεται η χρήση του δεξιού παράπλευρου με κατεύθυνση προς νότο, η μετάβαση στον αριστερό παράπλευρο μέσω της κάτω διάβασης στο 207ο χλμ και η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου Μπράλου – Θερμοπυλών. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη κίνηση είναι ελεύθερη πλευρικών διοδίων.

Είσοδος στον αυτοκινητόδρομο με αφετηρία την Ανθήλη και κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη

Για την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, ακολουθείται η διαδρομή προς Λαμία που αναφέρθηκε παραπάνω και ο οδηγός στο κυκλικό κόμβο που συναντά ανάμεσα στον κόμβο της Ροδίτσας και την πόλη της Λαμίας επιλέγει κατεύθυνση προς Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.