Μητέρα Γρηγορόπουλου: Σκότωσε τον Αλέξη και έφυγε, είναι ψυχρός εκτελεστής – Η απολογία Κορκονέα

«Ο Κορκονέας παραμένει αμετανόητος, λέει ψέματα, κρύβει μυστικά, πέφτει σε αντιφάσεις. Η ετεροχρονισμένη, 10 χρόνια μετά, αλλαγή της διάθεσής του είναι άκρως υποκριτική» ανέφερε σε συνέντευξή της μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν. «Η πρόσκλησή του με αφήνει παγερά αδιάφορη, είναι υποκριτική» είπε, μιλώντας στον Alpha.

«Όταν ο Κορκονέας σκότωσε τον Αλέξη έφυγε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι «αν έλεγε συγγνώμη δεν θα σήμαινε τίποτα γιατί θεωρώ ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιλέχθηκε από κάποιους χώρους για να δημιουργήσει συγκεκριμένο περιστατικό. Οι χώροι τον επέλεξαν γιατί έχει πωρωμένη ψυχή, είναι ψυχρός εκτελεστής». Ακόμη η Τζ. Τσακαλικιάν εκτίμησε ότι ο Κορκονέας «περίμενε ότι δεν θα τιμωρηθεί».

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα «σκοτεινό συμβάν» για το οποίο πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε πράγματα και πτυχές που δεν έχουν απαντηθεί. «Ζητάω να λάμψει η αλήθεια και μια απόφαση δίκαιη για το κοινωνικό αίσθημα» είπε σχετικά με την απόφαση που αναμένει από το δικαστήριο κάνοντας λόγο για μια «τεράστια αδικία σε βάρος ενός αθώου 15χρονου παιδιού». «Ο Κορκονέας λέει ότι ο ίδιος και ο Αλέξανδρος είναι πρωταγωνιστές μιας ιστορίας. Ποια ιστορία; Είναι ένα αρχαίο δράμα» συμπλήρωσε.

Επιπροσθέτως εμφανίστηκε βέβαιη ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη αντίστοιχη με την πρωτόδικη απόφαση», ενώ ότι «αυτό θα αποτελεί δικαίωση τόσο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, όσο και για όλα τα θύματα αστυνομικής βίας που η Πολιτεία δεν προστάτευσε».

Στις 7 Φεβρουαρίου συνεχίζεται η απολογία Κορκονέα στο Εφετείο

Περισσότερο από 5 ώρες ρωτούσαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία εκείνης της βραδιάς που σημαδεύτηκε από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Ο καταδικασθείς, από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, σε ισόβια κάθειρξη ειδικός φρουρός προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του δηλώνοντας στις περισσότερες περιπτώσεις ότι δεν θυμάται.

Δεύτερη μέρα της απολογίας του σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας ο Κορκονέας δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει γιατί αγνόησε τις εντολές του Κέντρου της Αστυνομίας και επέμενε στο σενάριο ότι ήθελε να επιχειρήσει συλλήψεις.

Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις τόσο από τον Νίκο Κωνσταντόπουλο όσο και από την Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν μπόρεσε να τοποθετήσει ούτε χρονικά τις εξελίξεις ακόμη και μετά τους πυροβολισμούς. Πεισματικά παρουσίασε την εκδοχή ότι δεν άκουσε τις εντολές του Κέντρου της Αστυνομίας που ζητούσε απεμπλοκή, αλλά και ότι δεν συζήτησε τίποτα με τον έτερο αστυνομικό Βασίλη Σαραλιώτη.

«Εξακολουθεί να προκαλεί και 10 χρόνια μετά» σχολίασε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σχολιάζοντας τη στάση του κατηγορουμένου και συμπλήρωσε πως «είναι το πέμπτο σενάριο που υπηρετεί και όταν εντοπίζονται οι αντιφάσεις τρυπώνει και οχυρώνεται σε μια αμνησία».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σε δηλώσεις του εκτίμησε πως «όλα όσα λέει για συγγνώμη για μετάνοια είναι υποκριτικά και μαζί με τα σενάρια συγκάλυψης των ευθυνών δείχνει ότι δεν υπάρχει μεταμέλεια, ενώ συνεχώς εξακολουθεί να προσβάλει τη μνήμη του Αλέξανδρου».

«Προσχηματικές» χαρακτήρισε τις απαντήσεις Κορκονέα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που από τη θέση της Πολιτικής Αγωγής ζητούσε επίμονα να φωτιστούν κρίσιμα γεγονότα, ενώ συμπλήρωσε πως «τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι ότι μιλάμε για έναν αμετανόητο δολοφόνο ο οποίος και σήμερα προσπαθεί να συσκοτίσει αυτά τα περιστατικά, να μην φωτίσει τις συνθήκες και τα γεγονότα και τελικώς να ρίξει το φταίξιμο στο 15χρονο παιδί τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο που τόσο πρόωρα και τόσο άδικα έχασε τη ζωή του από τη σφαίρα δύο αστυνομικών».

Το δικαστήριο διέκοψε και η απολογία του Κορκονέα θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.