Λαϊκή Συσπείρωση για τη μεταφορά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ στο 9ο Γυμνάσιο: “Επιμένουμε να γίνει το συντομότερο…”

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά τη συνεδρίαση  του Δ.Σ. Λαμιέων(26 06 2019) για το ζήτημα της μετεγκατάστασης   του ΕΕΕΚ  από το Κωσταλέξι στη Λαμία

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα την υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μεταστέγαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των ΑμΕΑ, που συνδέεται με τη μεταφορά του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και την απρόσκοπτη εξέλιξη του 9ου  Γυμνασίου, χωρίς συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα, που προσπαθούμε ως Δ.Σ. να αντιμετωπίσουμε πολλά χρόνια και που καταλήξαμε σε συγκεκριμένη απόφαση, ομόφωνα.

Σε αυτή τη βάση, και αφού έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες, μελετήθηκαν, δημοπρατήθηκαν και ανατέθηκαν στο μειοδότη εργολάβο οι απαραίτητες κτηριακές τροποποιήσεις για τη μετεγκατάσταση του ΕΕΕΚ.

Οι όποιες διαφορετικές απόψεις ακούγονται δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακυρώσουν το σχεδιασμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνέχιση της λειτουργίας του Ειδικού Εργαστηρίου στο Κωσταλέξι, σε τριτοκοσμικές και επικίνδυνες συνθήκες, αποτελεί ντροπή για την πόλη μας και παραπέμπει σε  λογικές κοινωνικού ρατσισμού.

Σε αυτά τα πλαίσια, κρίνονται απαραίτητα :

  • Η Μεταφορά του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, αμέσως μετά το τέλος της σχολικής περιόδου, στις 28/6/2019, ώστε από το Σεπτέμβρη να λειτουργήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις σε καινούργιο χώρο.
  • Η αναπροσαρμογή του σχεδίου εγγραφής μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές σε άλλο Γυμνάσιο, όπου υπάρχουν δυνατότητες, και όχι στο 9ο.

Επιμένουμε σε αυτή την άποψη και ζητάμε την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το συντομότερο δυνατόν.

Δεν θα ασχοληθούμε με τη Διεύθυνση της Βθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, που, αντί να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος, επιχειρεί να δημιουργήσει αδιέξοδα, με έντονο υποκειμενισμό και έντονη επιθετική διάθεση απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θυμίζουμε, μόνο, πως ο τρόπος που το Δημοτικό Συμβούλιο αντιμετώπισε το πρόβλημα, στηρίχτηκε σε συγκεκριμένη πρόταση της ίδιας της Διεύθυνσης Βθμιας, που διατυπώθηκε σε συνεδρίασή του.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.