Λαμία: 16 θετικά κρούσματα σε ρομά της Ανθήλης στα σημερινά Rapid Tests

 Συνεχίστηκαν σήμερα  Πέμπτη 7 Ιανουαρίου η προγραμματισμένη δειγματοληψία των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ για έλεγχο COVID-19 με Rapid Tests στην οδό Φιλίας,στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. 

Οπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός από τα 160 τεστ  βρέθηκαν τρία θετικά τα οποία είναι στην ίδια οικογένεια.Επίσης συνεργεία ΚΟΜΥ  μετέβη σήμερα στον καταυλισμό ρομά στην Ανθήλη για έλεγχο μετά τα τελευταία κρούσματα. Στα γρήγορα τεστ που έγιναν σε 98 συνολικά ανθρώπους βγήκαν θετικά τα 16 προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.Τα 16 κρούσματα εντοπίστηκαν σε έξι διαφορετικά σπίτια.  Συνολικά οι θετικοί Ρομά στους οικισμούς της Ανθήλης και της Καμηλόβρυσης φτάνουν τους  22 με πολύ περισσότερους να  είναι σε καραντίνα.

Επίσης, έχουν γίνει 15 μοριακά τεστ στους ΡΟΜΑ στην Ανθήλη  που είναι επαφές του  44χρονου που νοσηλεύεται με κορονοϊό τα αποτελέσματα των οποίων  αναμένονται.

Να σημειωθεί ότι στελέχη των κλιμακίων αναζήτησαν και την 51χρονη Ρομά που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μετά από τεστ που έκανε στο νοσοκομείο της Λαμίας, ωστόσο είχε δώσει λάθος τηλέφωνο και  δεν εντοπίστηκε με αποτέλεσμα να μην γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της.

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου οι δειγματοληψίες,στην οδό Φιλίας, 09.00-13.00 θα συνεχιστούν με πιθανότητα διεύρυνσης του ωραρίου ανάλογα με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών λόγω της επαναλειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας βαθμίδας εκπαίδευσης τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου— στην τοποθεσία  Χαλκιοπούλειο Γήπεδο Λαμίας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.