Λαμία: Πρεμιέρα στη μερική «επιστροφή» στην κανονικότητα και ανησυχία για την επόμενη ημέρα

Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα  στη Λαμία  όπως σε όλη τη χώρα  σήμερα,  πρώτη  ημέρα άρσης των μέτρων μετά από 42 ημέρες καραντίνας.

Η προσδοκία για ανάκαμψη της αγοράς   ήταν ανάμεικτη με την ανησυχία για τις επιπτώσεις  και το χρονικό ορίζοντα της  επιδημίας. Η έλλειψη ρευστότητας,  οι  οικονομικές υποχρεώσεις, τα κόκκινα δάνεια, η ανασφάλεια, η επερχόμενη ανεργία απασχολούν  επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

Ο κόσμος βγήκε έξω για δουλειές και περπάτημα  οι περισσότεροι με μάσκες και γάντια και τηρώντας τις αποστάσεις , η κίνηση των αυτοκινήτων  ήταν αυξημένη στο κέντρο της πόλης, τα παγκάκια στην πλατεία Πάρκου  ζωντάνεψαν.   Στα καταστήματα που  άνοιξαν,  οι εργαζομενοι και οι πελάτες  τήρησαν   τα απαραίτητα  μέτρα  προστασίας ενώ   σε όσα παραμένουν  κλειστά οι  καταστηματάρχες  επιδίδονταν   σε προετοιμασίες για την επόμενη ημέρα.

Η μεγαλύτερη κίνηση ήταν έξω από τις Τράπεζες, τα καταστήματα κινητής  τηλεφωνίας και τα κομμωτήρια.  Τα αστικά λεωφορεία  άρχισαν τα δρομολόγια  χωρίς η  κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Σε όσα  λεωφορεία κινούνταν σήμερα  έχει τοποθετηθεί  διαχωριστικό plexiglass μεταξύ οδηγού και επιβατών. Κάποιοι επιβάτες δεν φορούσαν μάσκες σε κλειστούς χώρους ή στα λεωφορεία,  τους έγινε σύσταση και χρειάστηκε να πάνε στα κοντινά φαρμακεία να  τις προμηθευτούν.

Διαχωριστικό προστασίας θα μπορεί προαιρετικά να τοποθετείται πλέον στα ταξί, διαχωρίζοντας τις δυο μπροστινές θέσεις από τους  επιβαίνοντες στο όχημα, για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό, σύμφωνα με σχετική απόφαση  του   υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα ταξί, στους ανελκυστήρες, καθώς και σε νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα. Επίσης, είναι υποχρεωτική για το προσωπικό στην εστίαση, τα κομμωτήρια και τα κέντρα υγιεινής, καθώς και για τους εργαζομένους που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ.

Εξάλλου, συστήνεται η χρήση της μάσκας τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό σε όλους τους κλειστούς χώρους (γραφεία, σχολεία, εκκλησίες, πανεπιστήμια, καταστήματα κ.ά.), αλλά και στους ανοιχτούς χώρους. 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.