Λαμία: Πιστός πέθανε στην εκκλησία την ώρα των Χαιρετισμών

Μια θλιβερή είδηση είχαμε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Σταυρού κατά την διάρκεια των Χαιρετισμών. Ένας εκ των παριστάμενων πιστών -περίπου 70 ετών- έχασε την ζωή του στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου, πιθανότατα από καρδιακό επεισόδιο.

Παρότι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με γιατρό έφθασε άμεσα στο σημείο και προσπάθησε να του κάνει ανάνηψη, δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να φύγει από την ζωή λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο Λαμίας και παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών που είχε πάει ανεπίσημα στο ναό χωρίς να καθίσει στον θρόνο του προκειμένου να απευθύνει και την πατρική του συμβουλή προς κάθε πιστό με αφορμή την προσοχή που θα πρέπει να επιδεικνύουν για τον κορωναϊο ειδικά οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες. «Ο λόγος της παρουσίας μου σε διάφορες εκκλησίες είναι αυτός. Ζητάω από τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες γενικότερα να μην έρχονται στην εκκλησία. Και στην περίπτωση αυτή είχα δώσει εντολή στον παπά του χωριού να μην τελέσει την Ιερή Ακολουθία καθώς ανήκει σε ευπαθή ομάδα και ήρθα με άλλον ιερέα για αυτό το σκοπό»δήλωσε  ο Μητροπολίτης που εξέφρασε τη βαθυτατη θλίψη του για το θάνατο ενός πιστού.

Μετά το τραγικό περιστατικό ο Μητροπολίτης ζήτησε να κλείσει η εκκλησία και οι πιστοί να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.