Λαμία: Εντοπίστηκε σε αγρόκτημα φυτεία με 166 δενδρύλλια κάνναβης (φωτο)

Εντοπίστηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας,δύο (2) ειδικά διαμορφωμένοι – περιφραγμένων χώροι, εντός αγροκτήματος, όπου καλλιεργούνταν δενδρύλλια κάνναβης.

Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια, κατοχή  και διακίνηση ναρκωτικών

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο μετά την αξιοποίηση  πληροφοριών  σήμερα (19-06-2020) μεσημβρινές ώρες σε ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και εκρίζωσαν (166) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,05) έως και (2,35) μέτρων, ενώ ακολούθως σε αυτοσχέδια αποθήκη του αγροκτήματος, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταλλικό βαρέλι, δύο μεταλλικά δοχεία και πλαστική συσκευασία, που περιείχαν συνολικά (5) κιλά και (680) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον, τόσο στους ανωτέρω χώρους, όσο και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καλλιεργητικά εργαλεία (φτυάρι, σκαλιστήρι και λάστιχο ύδρευσης), ζυγαριά ακριβείας (με δυνατότητα ζύγισης έως και -15- κιλών), το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ και πληθώρα νάιλον συσκευασιών, πρόσφορων για την συσκευασία των ναρκωτικών.

Τέλος, κατασχέθηκαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα, ως μέσα διακίνησης των ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι χώροι καλλιέργειας των δενδρυλλίων, εντός του αγροκτήματος, περιβάλλονταν από φυσική βλάστηση και αυτοσχέδια δίχτυα, που παρείχαν κάλυψη – απόκρυψη.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Γίνεται μνεία ότι πρόσφατα (15-06-2020), εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, σε υπόγειο σπιτιού περιοχής της Φθιώτιδας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας. Για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη ημεδαπή και κατασχέθηκαν (117) δενδρύλλια κάνναβης, πληθώρα μηχανημάτων – συσκευών για την επίτευξη της υδροπονίας, αποξηραμένα φύλλα κάνναβης, όπλα, χρήματα κ.λ.π.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας,, για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, αποσκοπώντας στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.