Λαμία: Αντιφασιστική πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα (Φωτο)

Με το σύνθημα «Από τη Λαμία μέχρι το Κερατσίνι, τσακίστε τους φασίστες κανένας να μη μείνει» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης αντιφασιστική  συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Λαμίας  για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της  Χρυσής Αυγής.

Στην συγκέντρωση -πορεία που συμμετείχαν πολλοί νέοι και νέες κάλεσαν η Αντιφασιστική Δράση Λαμίας,το  Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Λαμίας και  η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  Φθιώτιδας.

Οι διαδηλωτές  φώναξαν αντιφασιστικά συνθήματα   απαιτώντας να  κλείσουν τα γραφεία των νεοναζί και απηύθυναν κάλεσμα αντίστασης  στην κρατική καταστολή, το ρατσισμό  και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Με μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι  ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις  στη μνήμη   του Παύλου Φύσσα  6 Χρόνια ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ  ενώ  αντιφασιστικές πορείες  οργανώθηκαν σε  πολλές πόλεις .

«Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ξανά κανένας ελεύθερος άνθρωπος από χέρι ναζί», ήταν το μήνυμα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία.

Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.