Κρούσμα κορονοϊού στο Θεολόγο Φθιώτιδας. Το δείγμα πάρθηκε τη Δευτέρα και η απάντηση ήρθε με καθυστέρηση την Πέμπτη

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο Θεολόγο Φθιώτιδας. Πρόκειται για γυναίκα 47 ετών κάτοικο του Θεολόγου  που εκδήλωσε συμπτώματα και προσήλθε τη Δευτέρα   στο κέντρο Υγείας Αταλάντης για εξέταση.

Εκεί ελήφθη δείγμα και εστάλη στο Νοσοκομείο της Λαμίας, λόγω όμως έλλειψης αντιδραστηρίων, το δείγμα εστάλη στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας όπου και εκεί υπήρξε το ίδιο πρόβλημα.

Η περιπέτεια του τεστ συνεχίστηκε με την επιστροφή του στο νοσοκομείο Λαμίας και την αποστολή του στο πανεπιστημιακό Λάρισας, οπού κι εκεί περίμενε τη σειρά του μέχρι να βγει το αποτέλεσμα.

Τελικά το απόγευμα της Πέμπτης ενημερωθήκαν οι υπεύθυνοι του κέντρου Υγείας Αταλάντης ότι πρόκειται για επιβεβαιωμένο θετικό  κρούσμα κορονοϊού.

Όλη η οικογένεια της ασθενούς έχει μπει σε οικειοθελή περιορισμό και θα ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Την ίδια ώρα σε τεστ κορονοϊού έχουν υποβληθεί όλα τα μέλη της οικογένειας και όσοι εμπλέκονται στις δουλειές του αλλοδαπού που διαγνώσθηκε την Τετάρτη με κορονοϊό  στην Αταλάντη και αναμένονται τα αποτελέσματα. Γενικά πάνω από 40 δείγματα έχουν σταλεί στα εργαστήρια που έχουν ακόμη αντιδραστήρια, από το Κέντρο Υγείας Αταλάντης, ωστόσο υπάρχουν  μεγάλες καθυστερήσεις και εύλογη αγωνία.

Η  εξασφάλιση κονδυλίου για την αγορά αντιδραστηρίων ανίχνευσης covid-19 από το Νοσοκομείο Λαμίας είναι απαραίτητη για την  προστασία της δημόσιας υγείας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.