Κορονοϊός: Επτά δείγματα θετικά από Σέρβους τουρίστες στο Πευκί

Στις υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας Στερεάς, έχει σημάνει συναγερμός καθώς ύστερα από έλεγχο που έγινε σε Σέρβους τουρίστες στο Πευκί βρέθηκαν 7  άτομα από τους 45 οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ, θετικοί στον κορονοϊό.

Συνολικά τα κρούσματα στην συγκεκριμένη περιοχή είναι 8, αφού να θυμίσουμε αρχικά 38χρονη είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό σε τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί στον Προμαχώνα. Όλοι τους παραμένουν ασυμπτωματικοί.

Τις επόμενες ώρες, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ αναμένεται να υπογράψει απόφαση ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάντζας, ώστε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να επαναπατριστούν. Μισθωμένο όχημα, στο οποίο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα τους μεταφέρει μέχρι τη Σερβία. Θα τους ακολουθήσουν με διαφορετικό όχημα τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ στα οποία δεν ανιχνεύθηκε ο ιός.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και  η διαδικασία για την επιστροφή στη χώρα τους και των 87 ατόμων που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό στην Αιδηψό.

Τέλος, αναμένονται ενέργειες και για τη συνέχιση της ιχνηλάτησης  των επαφών των κρουσμάτων στο Πευκί και την ευρύτερη περιοχή που διέμεναν και κινήθηκαν οι Σέρβοι τουρίστες.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.