Κιλκίς: Αυτοπυρπολήθηκε 44χρονος στρατιωτικός με καταγωγή από Λαμία

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ένας υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε με το υπηρεσιακό του όπλο, τη στιγμή που βρισκόταν μέσα στο στρατόπεδο «Καμπάνη», στο Κιλκίς,  εκτελώντας από την Τρίτη διατεταγμένη υπηρεσία.

Ο στρατιωτικός είναι  44 ετών, πατέρας ενός παιδιού και κατάγεται από την Λαμία.

Συνάδελφοί του τον αναζήτησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και τον βρήκαν αιμόφυρτο στο γραφείο του. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και στη συνέχεια στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes o υπολοχαγός ήταν ιδιαίτερα πιεσμένος κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα στο παρελθόν είχε ζητήσει ολιγοήμερη αναρρωτική άδεια.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Στρατού, που αναφέρει τα εξής:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2020, ο Υπολοχαγός Γ.Σ. που υπηρετεί σε Στρατόπεδο του νομού Κιλκίς, υπέστη τραυματισμό με υπηρεσιακό όπλο, ευρισκόμενος εντός του Στρατοπέδου.Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται. Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».

Να σημειωθεί ότι ζητήματα που αφορούν τις υγειονομικές εξετάσεις, κυρίως, δε εκείνες που αφορούν τις εξετάσεις από ψυχολόγους έχουν αναδειχθεί πολλές φορές από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας (ΕΣΠΕΕ) Θεσσαλονίκης που γίνεται δέκτης παραπόνων πολλών μελών της για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την διάρκεια της πραγματοποίησης της Ετήσιας Υγειονομικής Εξέτασης (Ε.Υ.Ε), η οποία εξέταση είναι υποχρεωτική για όλα τα στελέχη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.