Κατάλευκες ξημέρωσαν Φθιώτιδα και Λαμία- Που χρειάζονται αλυσίδες στο οδικό δίκτυο

Κατάλευκη  ξημέρωσε η Φθιώτιδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι άρχισε να χιονίζει λίγο μετά τα μεσάνυχτα όμως ιδιαίτερη ένταση στη χιονόπτωση είχαμε μετά τις 5:00 το πρωί όπου ακόμη και μέσα στην πόλη της Λαμίας το χιόνι έχει φτάσει τους 5 πόντους και η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Από το ξημέρωμα ξεκίνησαν τα μηχανήματα των δήμων για να δημιουργήσουν προσβάσεις ιδιαίτερα προς τα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας. Η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη  ενώ μετά το μεσημέρι αναμένεται το δεύτερο κύμα.

Τέλος, διακοπές ρεύματος καταγράφηκαν σε χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας από τις 4:00 το πρωί και ήδη συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται εκεί για να εντοπίσουν τη βλάβη και να την αποκαταστήσουν.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας Θανάση Καρακατζά «η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη χωρίς να υπάρχουν προβλήματα» όμως όπως υπογράμμισε «χρειάζεται προσοχή από όλους μας καθώς το δεύτερο κύμα αναμένεται να είναι περισσότερο έντονο στην περιοχή. Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα και το προσωπικό αλλά και τα μηχανήματα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».

Η κατάσταση στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο

Χιονίζει με μεγάλη ένταση κατά μήκος του Εθνικού δικτύου Αθηνών-Λαμίας από την περιοχή της Υλίκης και του Κάστρου μέχρι τα όρια της Φθιώτιδας με την Μαγνησία στους Αγίους Θεοδώρους. Στα τρία κρίσιμα τμήματα, το τμήμα του Μαρτίνου, το τμήμα των Καμένων Βούρλων και το τμήμα της Στυλίδας τις τελευταίες ώρες τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν δώσει μία πραγματική μάχη και έχουν κρατήσει το δρόμο ανοιχτό.

Ειδικότερα από τις 5:00 το πρωί εντάθηκαν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Μαρτίνου και χρειάστηκε τα εκχιονιστικά μηχανήματα να ρίχνουν αλάτι και να απομακρύνουν το χιόνι από το δρόμο προκειμένου η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο να γίνεται κανονικά.

Το ίδιο σκηνικό έχουμε και στην περιοχή των Καμένων Βούρλων αλλά και στην περιοχή της Στυλίδας. Η κίνηση στο εθνικό δίκτυο είναι ελάχιστη με συνέπεια να διευκολύνονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να κάνουν παρεμβάσεις.

Στο υπόλοιπο δίκτυο, όλη τη νύχτα δίνεται μία πραγματική μάχη από τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι από τη Λαμία προς την ‘Άμφισσα στη δύσκολη περιοχή του Μπράλου, ο δρόμος από τη Λαμία προς Δομοκό και από τη Λαμία προς το Καρπενήσι.

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών:

· Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των (1,5) τόνων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε. Φθιώτιδας, από 121,250 έως 242,079 χ/θ.

· Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των (1,5) τόνων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στο τμήμα του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας, από 56,728 έως 121,250 χ/θ.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των (1,5) τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

· Από κόμβο συνδετήριας οδού Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας με τον Ε-65, έως την 34η χ/θ του Ε-65.

· Στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από 30η έως 64,700η χ/θ.

· Στην εθνική οδό Θερμοπυλών – Ιτέας, από 1η έως 22,600η χ/θ.

· Στην εθνική οδό Λαμίας – Λάρισας, από 4η έως 54η χ/θ.

· Στην εθνική οδό Λαμίας – Καρδίτσας, από 4η έως 54η χ/θ.

 Επίσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αμφίκλειας – Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, από 1η έως 17η χ/θ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

· Στην εθνική οδό Λαμίας – Λάρισας, από 4η έως 54η χ/θ.

· Στην εθνική οδό Λαμίας – Καρδίτσας, από 4η έως 54η χ/θ.

-Στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από 20η έως 64,700η χ/θ. 

Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας

Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των (1,5) τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

· Στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από 64,700η έως 72η χ/θ.

· Στην εθνική οδό Καρπενησίου – Αγρινίου, από 72η έως 132η χ/θ.

· Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Φουρνάς – Καρδίτσας.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.