Καιρός: Πρωταπριλιά με καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τα βόρεια – βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην κεντρική και βόρεια χώρα (της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου), τις ισχυρές βροχές και κατά τόπους τις σποραδικές καταιγίδες, καθώς και τις πυκνές χιονοπτώσεις στη βόρεια χώρα ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Οι ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι που θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ, τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους, πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Όμως, από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης και από τα βόρεια τα φαινόμενα σταδιακά αναμένεται να σταματήσουν και η κακοκαιρία θα υποχωρήσει.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, καθώς επίσης στα βόρεια τμήματα. Βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν την Κεντρική και Ανατολική Στερεά και μετά το βράδυ τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά ορεινά και στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία ημιορεινά τμήματα, ενώ από σήμερα το βράδυ σε περιοχές της Μακεδονίας με πολύ χαμηλά υψόμετρα. Πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων προβλέπονται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Νέο κύμα βροχοπτώσεων περιμένουμε τη Παρασκευή από χαμηλό βαρομετρικό που θα δημιουργηθεί στις ακτές της βόρειας Λιβύης. Το βαρομετρικό αυτό θα κινηθεί σταδιακά προς την περιοχή μας με κατεύθυνση το νότιο Αιγαίο φέρνοντας εκ νέου σημαντικές ποτιστικές βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά (κυρίως στην Εύβοια και τα ορεινά τμήματα της Βοιωτίας-Φθιώτιδας), τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας (6-9 Απριλίου).

Εκτιμώμενη χιονοκάλυψη για τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 02/04/2020.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Την Τετάρτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς βροχές, οι οποίες τη νύχτα πρόσκαιρα θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά περίπου από τα 1300-1500μ που πρόσκαιρα μετά τα μεσάνυχτα θα κατέβουν χαμηλότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-17 βαθμούς.

Την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις με ΒΔ ανέμους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 6-15 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία σε πτώση δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς.

Το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με ποτιστικές βροχές και χιόνια στα ορεινά μέχρι περίπου το απόγευμα της Κυριακής. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή την Κυριακή.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.