Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας αποχαιρετά με βαθιά θλίψη το συνάδελφο Βαγγέλη Μπούτα.

Έναν πρωτοπόρο αγωνιστή που ενέπνευσε με τους αγώνες του για ένα οργανωμένο αγροτικό κίνημα όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας.

Με τη δράση του συνέβαλε στη δημιουργία της ΠΑΣΥ, του Μπλόκου της Νίκαιας και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Ήταν αισθητή η απουσία του στους τελευταίους αγώνες του αγροτικού κινήματος, εξαιτίας της αρρώστιας και του ατυχήματος που τον κατέβαλε. Σε μια περίοδο που το αγροτικό εισόδημα πετσοκόβονταν από την πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΚΑΠ και της ΕΕ. Χαμηλή και ανοικτή τιμή πώλησης των αγροτικών προϊόντων συνδυασμένη με το υψηλό κόστος παραγωγής, χαράτσια, χρέη, υπέρογκη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές οδηγούν στο ξεκλήρισμα και τη φτώχεια ένα τμήμα των μικρών και μεσαίων Ελλήνων αγροτοκτηνοτρόφων.

Η χαρακτηριστική «βραχνή» φωνή του Βαγγέλη Μπούτα δε θα ξανακουστεί στις συνελεύσεις, στις συγκεντρώσεις στα καλέσματα, στα μαχητικά μπλόκα των αγροτών απανταχού της Ελλάδας. Η φράση του «για να έχουμε σήμερα και αύριο», για τους αγώνες επιβίωσης που δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε, θα αποτελεί παρακαταθήκη για τους τωρινούς και επόμενους αγωνιστές αγρότες.

Ως Ο.Α.Σ. Φθιώτιδας, για να τιμήσουμε την αγέρωχη στάση του για ένα οργανωμένο αγροτικό κίνημα, δίνουμε υπόσχεση να δημιουργήσουμε νέους αγροτικούς συλλόγους, να δυναμώσουμε την Ομοσπονδία μας στην κατεύθυνση της πάλης και της διεκδίκησης του δίκιου μας, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας καλλιεργώντας τη γη μας.

Η Ο.Α.Σ.Φθιώτιδας εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του, στην σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

ΤΟ Δ.Σ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.