Ερώτηση Σαρακιώτη για τις συνθήκες στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα μετά το θάνατο κρατούμενης

Ο θάνατος κρατούμενης στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών αποτελεί ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα που επικρατούν σε πολλά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Τα προβλήματα αυτά τονίζει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη μέσω ερώτησης του ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, την οποία προσυπογράφουν ακόμη 36 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και είναι σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής ερώτησης κατατεθείσας στις 26 Μαρτίου η οποία παραμένει ακόμη αναπάντητη.

Όπως τονίζεται εντός αυτής, «η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού έκανε επιτακτική την έγκαιρη και άμεση λήψη μέριμνας εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργείου λόγω και της εξαιρετικά πιθανής μετάδοσής του, ιδίως μεταξύ εκείνων που συμβιώνουν ή εργάζονται σε περιορισμένους χώρους». Παρά τις επανειλημμένες κρούσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδεικνύει πρωτοφανή αδιαφορία για την υγεία των κρατουμένων και των εργαζομένων στα Σωφρονιστικά Καταστήματα.

Δυστυχώς, οι ανωτέρω ανησυχίες και προβληματισμοί επιβεβαιώθηκαν μέσω του θανάτου ενός νέου συνανθρώπου μας, ο οποίος ας ελπίσουμε να είναι ο τελευταίος ως απόρροια του υπερπληθυσμού των Φυλακών και της αδράνειας της σημερινής κυβέρνησης να φροντίσει για την επαρκή υγειονομική κάλυψη των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.