Επανιδρύεται το Λιμενικό τμήμα στην Αρκίτσα

Δίκαιο αίτημα, που γίνεται πράξη, η επανίδρυση Λιμενικού Τμήματος στην Αρκίτσα

Με δήλωσή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης εξήρε την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την επανίδρυση Λιμενικού Τμήματος στην Αρκίτσα. Ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε συγκεκριμένα:

«Ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των αλιέων της περιοχής της Αρκίτσας γίνεται πράξη με την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την επανίδρυση του τοπικού Λιμενικού Τμήματος, η κατάργηση του οποίου το 2014 προκάλεσε έκτοτε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του λιμανιού και στην ασφάλεια των δραστηριοτήτων των αλιέων. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης χρηματοδότησης της αναβάθμισης του λιμανιού και του αλιευτικού καταφυγίου με 2.580.000 ευρώ για εργασίες επεκτάσεων, επισκευών, ράμπας αλιευτικών σκαφών και εκβάθυνσης. Η δημιουργία υποδομών και η επανίδρυση του Λιμενικού Τμήματος αναμφισβήτητα συνεισφέρουν στις προσπάθειες για τη συνολική αναβάθμιση της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή και την εξασφάλιση της αναγκαίας κοινωνικής ειρήνης».

Σύμφωνα με το Υπουργείο:

«Στο λιμένα Αρκίτσας λειτουργεί η πορθμειακή γραμμή Αιδηψού-Αρκίτσας όπου δραστηριοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους πέντε (05) Ε/Γ-Ο/Γ πλοία. Σύμφωνα με τα τηρούμενα στατιστικά στοιχεία, το έτος 2018 πραγματοποιήθηκαν 3.229 κατάπλοι και διακινήθηκαν 364.045 επιβάτες και 111.415 οχήματα. Επίσης πλησίον του λιμένα Αρκίτσας βρίσκεται το αλιευτικό καταφύγιο

Αρκίτσας, στο οποίο σήμερα βρίσκονται ελλιμενισμένα πενήντα πέντε (55) ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σκάφη και το οποίο αποτελεί καθορισμένο λιμένα εκφόρτωσης για επαγγελματικά σκάφη μέσης αλιείας. Σημειωτέον ότι και στα δύο αλιευτικά καταφύγια που ευρίσκονται στην περιοχή, δηλαδή της Αρκίτσας και των Λιβανατών, δραστηριοποιούνται συνολικά περί τα εκατό (100) αλιευτικά σκάφη, ενώ στην Λιμενική Αρχή Αρκίτσας, που καταργήθηκε το 2014, τηρούντο λεμβολόγια και βιβλία μικρών σκαφών, στα οποία ήταν εγγεγραμμένα 1.094 σκάφη».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.