Επίσκεψη Καραΐσκου σε Ιερώνυμο-Τον προσκάλεσε στις εορταστικές εκδηλώσεις της 18ης Οκτωβρίου

Τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Δήμαρχος Λαμιέων συνοδευόμενος από το μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Ο κ.  Καραΐσκος κάλεσε  τον αρχιεπίσκοπο να παραστεί στις εορταστικές και  εκδηλώσεις του Πολιούχου της Λαμίας Ευαγγελιστή Λουκά  αλλά και της επετείου απελευθέρωσης της Λαμίας από τα στρατεύματα κατοχής το 1944.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την πρόσκληση υπογραμμίζοντας  θα βρεθεί στην Λαμία, για να παραστεί στις εν λόγω εκδηλώσεις αν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Λαμιέων δήλωσε:

«Είχαμε την χαρά και την τιμή να επισκεφθούμε τον Μακαριώτατο, τον οποίο παρακαλέσαμε και προσκαλέσαμε μία ιστορική μέρα για την πόλη της Λαμίας, την 18η Οκτωβρίου, να βρίσκεται κοντά μας, για να λαμπρύνει με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις, και να του δείξουμε την αγάπη μας και τον θαυμασμό μας. Ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε την πρόσκληση και αν το πρόγραμμά του το επιτρέψει θα τον έχουμε κοντά μας. Η αποδοχή της πρόσκλησης από τον Μακαριώτατο και η παρουσία Του, πέρα από τιμή για τη Λαμία και τη λαμπρότητα που θα προσδώσει στον εορτασμό μας, θα δώσει για μια ακόμη φορά το μήνυμα, ότι η Ορθοδοξία και η Πατρίδα δια μέσου των αιώνων πορεύονται χέρι-χέρι, στηρίζοντας αυτόν τον πολύπαθο, ευσεβή και ηρωϊκό λαό».»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.