Εντοπίστηκαν δύο οργανωμένες φυτείες-θερμοκήπια σε Εύβοια και Αυλώνα με 1000 δενδρύλλια κάνναβης

Δυο μεγάλες φυτείες κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένα θερμοκήπια  σε Ευβοια και Αυλώνα με  753 και 287 δενδρύλλια  αντίστοιχα εντόπισε  και εκρίζωσε η ΕΛΑΣ. Στην πρώτη περίπτωση οι καλλιεργητές αναζητούνται ενώ στη δεύτερη συνελήφθη ο 57χρονος καλλιεργητής.

Ειδικότερα σύμφωνα  με την ενημέρωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης της ΕΛΑΣ Στερεάς:

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της 03-08-2018, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στην περιοχή Γυμνό Αμαρύνθου Ευβοίας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικού εντόπισαν στην ανωτέρω περιοχή περιφραγμένο οικόπεδο, έκτασης περίπου δέκα (10) στρεμμάτων, εντός του οποίου υπήρχαν δέκα (10) ειδικά διαμορφωμένα θερμοκήπια, τύπου «ΤΟΛ», έκτασης (300) τ.μ. περίπου το καθένα.

Σε πέντε (5) από τα προαναφερόμενα θερμοκήπια, βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (753) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους έως και (1,90) μέτρων, τα οποία διέθεταν χειροκίνητο σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από σωλήνες νερού με σταλάκτες, συνολικού μήκους (1.100) μέτρων.

Στα υπόλοιπα πέντε (5) θερμοκήπια, εντοπίστηκαν εμφανή ίχνη καλλιέργειας αντίστοιχου περίπου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν προσφάτως εκριζωθεί.

Επίσης από οίκημα εντός του οικοπέδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (38) κιλών και (900) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, για την ανωτέρω φυτεία αναζητείται ένας 56χρονος ημεδαπός, καθώς και τέσσερις (4) αλλοδαποί συνεργοί του, που είχαν αναλάβει την φύλαξη και φροντίδα των δενδρυλλίων κάνναβης.

Όσον αφορά για την δεύτερη περίπτωση :

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντός περιφραγμένου αγροτεμαχίου στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής, έκτασης περίπου δύο (2) στρεμμάτων, το οποίο διέθετε υψηλή περιμετρική βλάστηση και όπως διαπιστώθηκε είχε άμεση – μοναδική πρόσβαση και υδροδότηση από αύλιο χώρο παρακείμενης οικίας.

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και απογευματινές ώρες της 04-08-2018, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα τόσο στην προαναφερόμενη οικία, όσο και στο παρακείμενο αγροτεμάχιο, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 51χρονος ημεδαπός καλλιεργητής της φυτείας, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

* (287) δενδρύλλια κάνναβης (ορισμένα εκ των οποίων σε κατάσταση αποξήρανσης), ύψους έως και (2,5) μέτρων,

* (11) κιλά και (925) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

* διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την περιποίηση των δενδρυλλίων (φτυάρια, λάστιχο ποτίσματος, κομμένα πλαστικά μπουκάλια νερού, συσκευασίες λιπασμάτων κ.λ.π.), καθώς και

* ένα κυνηγετικό όπλο.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.