Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ με Τσακαλώτο – Ξενογιαννακοπούλου: «Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη την Αριστερά για να βελτιώσουν τη ζωή τους»

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ στη Λαμία η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με θέμα:  «Πολιτική, Οικονομία, Κοινωνία σε κρίση –  Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Η εκδήλωση έγινε  στην πλατεία «Καράβι» μπροστά από το Παλιό Δημαρχείο Λαμίας, με ομιλητές τον πρώην υπουργό Οικονομικών και Τομεάρχη Οικονομικών του  ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο και την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο  του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Σακελλάρης και  ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην τοποθέτησή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος , σημείωσε ότι »η ΝΔ υποσχέθηκε στήριξη της μεσαίας τάξης και αντ’ αυτού, τη δύσκολη στιγμή έδωσε μόνο δανεικά, επιστρεπτέα προκαταβολή και αναστολή υποχρεώσεων αντί να δώσει μη επιστρεπτέα ενίσχυση όπως είχε την δυνατότητα».

«Υποσχέθηκε κράτος αξιών και εφάρμοσε το πελατειακό κράτος και τη λίστα Πέτσα.
Υποσχέθηκε ότι θα δουν το έργο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης και ξηλώνει όλα τα δικαιώματα: ατομικά, συλλογικά, κοινωνικά».
Στο κρίσιμο ζήτημα του τι πρέπει να κάνουμε εμείς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε  ότι »ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική συμμαχία θα απαντήσει με ένα πρόγραμμα που θα απαντά στην τετραπλή κρίση- Οικονομική, Υγειονομική, Κλιματική, Δημοκρατίας – με διεύρυνση των δικαιωμάτων. Όλων τον δικαιωμάτων».

Ο κ. Τσακαλώτος δεν απέφυγε να ασκήσει κριτική και στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή συμφωνία «Ορθολογική, γιατί κινείται, ισόποσα, στη λογική των επιδοτήσεων και των δανείων», ο κ. Τσακαλώτος τόνισε οτι  η αρχική πρόταση (με στήριξη Γαλλίας-Γερμανίας, που ήδη προσπαθούσε να συμβιβάσει Βορρά-Νότο), είχε περισσότερες επιδοτήσεις και λιγότερα δάνεια (500 δις επιδοτήσεις 250 -δις δάνεια).

» Τα δάνεια αυξήθηκαν και οι επιδοτήσεις μειώθηκαν μετά από απαιτήσεις των Βορείων  αλλά ο κ. Σταϊκούρας χαρακτηρίζει την συμφωνία «ορθολογική» ακριβώς για το σημείο όπου έχασαν οι Νότιοι και κέρδισαν οι Βόρειοι» υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος .

Η Μαριλίζα  Ξενογιαννακοπούλου στάθηκε κυρίως σε ζητήματα Δημοκρατίας που απειλούνται τον τελευταίο  καιρό.  «…Αναδεικνύουμε έναν άλλο δρόμο που είναι αναγκαίος και εφικτός. Δρόμο οικονομικής ανάκαμψης, κοινωνικής ευθύνης, αλληλεγγύης και προοπτικής. Σήμερα αντιπαρατίθενται δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις και πολιτικές. Η κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει στις ιδεοληψίες της και αντιμετωπίζει την κρίση ως ευκαιρία για αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων με τη λογική «όποιος αντέξει», δηλαδή οι ισχυροί και οι δυνατοί, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Το δικό μας πρόγραμμα απαντά στις ανάγκες των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των μικρομεσαίων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που βρέθηκαν ή κινδυνεύουν να βρεθούν άμεσα άνεργοι, στο περιθώριο και στην απόγνωση.  αυτούς συναντηθήκαμε και συζητήσαμε στην διάρκεια της  υγειονομικής κρίσης …» υπογράμμισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.
Τους δύο κεντρικούς ομιλητές προλόγισε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Φθιώτιδα Γιάννης Σαρακιώτης   ασκώντας   κριτική στην Κυβέρνηση  για το θέμα της ΛΑΡΚΟ  και  της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές τόνισαν οτι «η Αριστερά, για να είναι χρήσιμη, οφείλει να ενισχύσει τα κινήματα, σεβόμενη φυσικά την αυτονομία τους. Για αυτό πρόσθεσαν, το κάλεσμα  πρέπει να απευθύνεται ιδιαίτερα στους ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική, που νιώθουν ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν τις καταστάσεις, που φοβούνται ότι τίποτα δεν αλλάζει.
«Με αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους οφείλουμε να συζητήσουμε, να δούμε γιατί απογοητεύτηκαν, πού φταίξαμε κι εμείς σε αυτό και να συναντηθούμε ξανά. Να απευθυνθούμε στους νέους και στις νέες, στον κόσμο που θέλει να ζήσει, να προχωρήσει, να δημιουργήσει και νιώθει ότι αυτό του το στερούν. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι που έχουν ανάγκη την Αριστερά για να βελτιώσουν τη ζωή τους».

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.