Δυο μεγάλες πυρκαγιές σε εξέλιξη βόρεια της Λαμίας- Οι φλόγες μπήκαν μέσα στο χωριό Δίβρη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά  στην αγροτοδασική περιοχή της Δίβρης Φθιώτιδας τέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες υπό μερικό έλεγχο.

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή δυο μεγάλες πυρκαγιές στη βόρεια πλευρά της Λαμίας.

Περίπου στις 14:30 ξεκίνησε η πρώτη πυρκαγιά κοντά στη Δίβρη, 12 χιλιόμετρα βόρεια της Λαμίας, και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις. Πρόκειται για μία περιοχή που δεν μπορούν να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί και η θερμοκρασία πλησιάζει τους 40 βαθμούς.

Το μέτωπο, όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι μεγάλο και συγκεντρώνονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την ευρύτερη περιοχή.Οι κάτοικοι του χωριού Δίβρη Φθιώτιδας έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο, κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες και προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά που έχει μπει μέσα στο χωριό και έχει κάψει αποθήκες

πριν από 2 ώρες

Οι δυνάμεις στην στη Δίβρη Φθιώτιδας ενισχύονται και συνολικά ανέρχονται σε: 60 ( 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος), 5 Α/Φ και 4 Ε/Π. Την επιχείρηση συνδράμουν 11 οχήματα ΟΤΑ, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο.

Στις 15:00, μία νέα φωτιά ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ, στον προαύλιο χώρο της μονής της Αγίας Άννας, ι στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, κοντά στο δημοτικό κυνοκομείο, 6 χιλιόμετρα βόρεια της Λαμίας.

Ευτυχώς οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα κινήθηκαν προς το βουνό και όχι προς το μοναστήρι, ωστόσο η φορά του αέρα αλλάζει συνεχώς και τα πράγματα είναι δύσκολα και εκεί αφού καίγεται μεγάλη δασική έκταση με πουρνάρια και άλλα δέντρα.

Στην περιοχή εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος επιχειρούν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά αυτή  έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η αγροτοδασική πυρκαγιά πλησίον της Ι.Μ. Αγίας Άννης Φθιώτιδας.

Νωρίτερα πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή της Λυγαριάς στα βόρεια της Λαμίας, όπου ευτυχώς δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού οι πυροσβέστες την πρόλαβαν πριν επεκταθεί ενώ  μια ακόμη φωτιά εκδηλώθηκε στα  Μεταλλεία Δομοκού

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.