Διαγνώστηκε με κορονοϊό έγκυος γυναίκα στο hot spot της Ριτσώνας

Κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στο hot spot της Ριτσώνας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες .

Αρχικά διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έγκυο γυναίκα από την Αφρική, η οποία ήδη έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας και το τεστ που της έγινε αποδείχτηκε θετικό. Ομοίως και το τεστ που έγινε στον άνδρα της, ήταν επίσης θετικό.

Η αναστάτωση στο συγκεκριμένο hot spot είναι πολύ μεγάλη, καθώς εκεί συνωστίζονται 2.800 άτομα με συνθήκες που δεν είναι και οι καταλληλότερες για τη μη μετάδοση ενός τόσου μολυσματικού ιού.

Στη δομή έχουν μεταβεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού. Σημειώνεται πως στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας βρίσκονται πάνω από 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και είναι δύσκολο να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

ΜΑΤ γύρω από τη δομή που βρίσκεται σε καραντίνα

Αυτήν τη στιγμή στο hot spot βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, προκειμένου να σφραγίσουν τη δομή, ώστε να μην μπει ή να βγει κάποιος από αυτήν. «Είμαστε εδώ και λίγη ώρα στη δομή μαζί με την αστυνομία και προσπαθούμε να σφραγίσουμε την είσοδο, ώστε να μην βγαίνουν από αυτήν πρόσφυγες και μετανάστες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η ανησυχία πολύ μεγάλη. Στο hot spot διαμένουν περίπου 2.500 – 3.000 άτομα. Σε κάθε κοντέινερ ζουν μαζί δέκα και δώδεκα άτομα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Λειβαδίτης.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.