Γ. Σαρακιώτης: «Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας με μπαλώματα και θύμα τη Στυλίδα»

Η συγκρότηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων του νομού και καλωσορίστηκε από όλους με ικανοποίηση. Όταν ανακοινώθηκε η ίδρυση της, όλοι ανέμεναν το αυτονόητο, ότι δηλαδή θα συνοδευτεί με την ανάλογη αύξηση των οργανικών θέσεων, οι οποίες θα κάλυπταν τις προκύπτουσες ανάγκες. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

»Το αρμόδιο υπουργείο προτίμησε να αποδυναμώσει άλλες υπηρεσίες του νομού, προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα» τονίζει ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλη Χρυσοχοίδη . Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη πρώτο «θύμα» είναι το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες αστυνόμευσης μίας περιοχής που εκτείνεται από το ύψος της ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας έως τα όρια των Π.Ε. Φθιώτιδας και Μαγνησίας, περιοχή με πληθυσμό 15.000 μονίμων κατοίκων και πολλών ακόμη παραθεριστών ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Οργανικές θέσεις του Α.Τ. Στυλίδας μεταφέρθηκαν στη νέα Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, με αποτέλεσμα αντί να λυθούν προβλήματα, να δημιουργούνται πολλά κενά στην αστυνόμευση της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Γι’ αυτούς τους λόγους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας παράλληλα να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα, αναφορικά με το σκεπτικό των αποφάσεών του, καθώς και την ενδεχόμενη πρόθεσή του να αυξήσει τις οργανικές θέσεις, με στόχο την αναβάθμιση της αστυνόμευσης στη Φθιώτιδα. Η αλλαγή του οργανογράμματος στην ΕΛ.ΑΣ. δε νοείται να γίνεται «για τα μάτια του κόσμου». Πρέπει να είναι πάντοτε ουσιαστική και να λύνει προβλήματα, όχι να δημιουργεί.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.