Βαρουφάκης: «Στοχεύουν να χαρίσουν τη ΛΑΡΚΟ σε συγκεκριμένα συμφέροντα»

Κλιμάκιο με επικεφαλής το Γιάνη Βαρουφάκη και τη συμμετοχή της βουλεύτριας Φωτεινής Μπακαδήμα και εκπροσώπων των τομέων Βιομηχανίας και Εργασίας του ΜέΡΑ25 επισκέφτηκε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στα γραφεία τους και τα μεταλλεία της εταιρείας στα Πολιτικά Ευβοίας, την Παρασκευή 22/5/20.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων και τον αγώνα τους ενάντια στο ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση και επιβεβαίωσε τη συμπαράσταση του ΜέΡΑ25 σε αυτό τον αγώνα.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αφού επισήμανε την κοινή μεθόδευση της εκποίησης δημόσιου πλούτου από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, συζήτησε με τους εργαζομένους σχετικά με ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο που θα διατηρούσε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ και που θα την μετέτρεπε σε πυλώνα ανάπτυξης για την πράσινη ενέργεια.

«Η κυβέρνηση απαξιώνει τη ΛΑΡΚΟ με σκοπό να την ξεπουλήσει αντί να την εντάξει σε ένα συνολικό πράσινο σχέδιο κυκλικής οικονομίας με κινήσεις όπως πχ το άνοιγμα της εταιρείας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με την τοποθέτηση πλωτών ανεμογεννητριών από την πλευρά του Αιγαίου που θα μετέτρεπε την Εύβοια σε κεντρικό κόμβο της Πράσινης Συμφωνίας για την Ευρώπη και την μετάβαση σε νέες μορφές τεχνολογίας», τόνισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 στους εργαζόμενους και μέλη των σωματείων.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Δημήτρης Μούντριχας και ο πρόεδρος του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ Εύβοιας Φώντας Αγγελάτος, καθώς και εκπρόσωποι όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων της εταιρείας.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ΛΑΡΚΟ εξαπέλησε με δήλωση του το Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «στοχεύουν στο να χαρίσουν τη ΛΑΡΚΟ σε συγκεκριμένα συμφέροντα, στα οποία υποχρεώνονται τώρα ρίχνοντας την τιμή πώλησης μέσα από την σκόπιμη απαξίωση της».

Το ΜέΡΑ25, υπενθυμίζει ο κ. Βαρουφάκης, «προειδοποιούσε και προεκλογικά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε στα πράγματα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας παρασιτικής ολιγαρχίας» και  προσθέτει ότι «όσο για την ΛΑΡΚΟ, πρόκειται για εν δυνάμει κερδοφόρα εταιρεία, που διαθέτει στην διεθνή αγορά δυσεύρετα ορυκτά τα οποία η υφήλιος έχει ανάγκη για τις νέες πράσινες τεχνολογίες».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 δεσμεύθηκε ότι σύντομα το κόμμα του θα καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης μιας δημόσιας, κερδοφόρας ΛΑΡΚΟ.

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση επειδή «υπουργοί και παρατρεχάμενοι μιλούν με τα χειρότερα λόγια για τη ΛΑΡΚΟ. Την παρουσιάζουν ως μαύρη τρύπα και τους εργαζόμενούς της ως υψηλόμισθους χαραμοφάηδες. Ακόμα και από την οπτική ενός νεοφιλελεύθερου, αυτό αποτελεί ανοησία – για να μην πω κάτι χειρότερο».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.