Βίαια μεταγωγή του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο Λαμίας

Στο  Γ.Ν. Λαμίας διακομίστηκε  βίαια το απόγευμα του Σαββάτου (16/1) από τις φυλακές Δομοκού, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας που βρίσκεται σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την παράνομη μεταφορά του στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες  της ΕΦ.ΣΥΝ, με πρωτοφανή τρόπο αστυνομικοί με κουκούλες εισέβαλαν στη φυλακή και αφού κλείδωσαν όλους τους άλλους κρατούμενους, μετέφεραν διά της βίας τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο της Λαμίας. Η διοίκηση τη φυλακής επιβεβαίωσε τη μεταφορά που έγινε κατόπιν εισαγγελικής εντολής. 

Είναι δεδομένο ότι ο κρατούμενος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια και όπως ο Νόμος αλλά και ο ιατρικός κώδικας ορίζουν δεν μπορεί να γίνει ιατρική πράξη χωρίς συναίνεση. 

Ο Κουφοντίνας, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 8 Ιανουαρίου, ως πράξη «προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας». Ο καταδικασμένος σε ισόβια  για τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη» κρατούμενος μετήχθη εν μέσω πανδημίας από τις  αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στις φυλακές Δομοκού, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση, προβλεπόταν να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς όταν ένας κρατούμενος δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στις αγροτικές φυλακές  «επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.