Αρνήθηκε ιατρική βοήθεια και επέστρεψε στις φυλακές Δομοκού ο Δ. Κουφοντίνας- Ανάρτηση πανό στο ΓΝ Λαμίας

Αρνήθηκε κάθε ιατρική  βοήθεια  o Δημήτρης Κουφοντίνας  στο Γ.Ν. Λαμίας όπου μεταφέρθηκε βίαια το απόγευμα του Σαββάτου.  με εισαγγελική εντολή από τις Φυλακές Δομοκού όπου κρατείται. 

Μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν αρκετή ώρα με τις Εισαγγελικές και τις Αστυνομικές αρχές, αναγκάστηκαν να τον ξαναβάλουν σε ασθενοφόρο για να επιστρέψει στις Φυλακές.

Η υγεία του 62χρονου πλέον Κουφοντίνα, είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη καθώς τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας άλλες δύο φορές.

Στο μικρό διάστημα που ο  κρατούμενος  έμεινε στο χώρο του Νοσοκομείου η παρουσία της αστυνομίας ήταν   ασφυκτική.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας  αλληλέγγυοι ανάρτησαν πανό σχετικά με τη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από το κράτος.
 
Αλληλεγγύη στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων.
ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ,ΔΕ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.
 
 Κάλεσμα  σε Πανελλαδική μέρα αλληλεγγύης και δράσης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα   την Τρίτη 17- 1-2020
Καλούμε ομάδες, στέκια, καταλήψεις, συλλογικότητες, ατομικότητες κλπ να συμβάλλουν, με όποιο τρόπο δράσης οι ίδιες προκρίνουν, ώστε να μετατρέψουμε τη συγκεκριμένη μέρα σε μέρα πανελλαδικής αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.
Απόσπασμα από τη δήλωση έναρξης της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα:
“…..δεν πρόκειται μόνο για μεθόδευση εξόντωσης ενός πολιτικού κρατούμενου. Ούτε απλά για το χάιδεμα της πιο ακροδεξιάς της τάσης, από μια ολοένα και πιο ακροδεξιά κυβέρνηση. Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας.
Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.”
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
Φυλακές Δομοκού
8 Ιανουαρίου 2021

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.