Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά: Εγκληματική οργάνωση η Χ.Α.- Να καταδικαστούν οι νεοναζί δολοφόνοι

Στις 18 του Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα μετά από  οργανωμένο  σχέδιο  τάγματος  εφόδου  της  Χρυσής  Αυγής.

Η 7η Οκτωβρίου 2020 ορίστηκε ως ημερομηνία έκδοσης της απόφασης της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, που ξεκίνησε το 2015. Με τεράστια ευθύνη των μέχρι τώρα κυβερνήσεων (οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύονται ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα της Χ.Α) η δίκη τράβηξε σχεδόν 6 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα οι εγκληματίες δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα, συνεχίζουν να σπέρνουν ναζιστικό δηλητήριο.

Το πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις εγκληματικές δράσεις  της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά.

Αλλά, οι ναζιστές δεν είναι αθώοι και η παραδειγματική τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη για όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα της Χ.Α.. Είναι επιβεβλημένη για να αποδοθεί δικαιοσύνη, να καταδικαστούν παραδειγματικά και να απονομιμοποιηθούν οι δολοφονικές, εγκληματικές ρατσιστικές ενέργειες ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς, σε μετανάστες, σε αντιφασίστες, σε δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τις δολοφονικές δράσεις και σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο που ξεφεύγει από τα δήθεν πρότυπα της αρίας ή ελληνικής φυλής και οι σκοταδιστικές, μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές αντιλήψεις της.

Απαιτείται το δικαστήριο να αποφασίσει ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με το κατηγορητήριο και γιατί οργάνωσε τις δολοφονίες και τις επιθέσεις και γιατί ο ναζισμός, ο φασισμός και η ιδεολογία τους μίσους περιλαμβάνει την εξόντωση όσων θεωρούν αντίπαλους. Απαιτείται όχι μόνο για να μην λάβουν αναδρομικά όλη την κρατική χρηματοδότηση ως κόμμα του προηγούμενου κοινοβουλίου, αλλά και γιατί χρειάζεται να μπει ένα τέλος. Να σταματήσει η δράση των άλλων νεοφασιστικών συμμοριών. Να τερματιστεί η στήριξη των ακροδεξιών επιθέσεων από θύλακες στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό, από κυκλώματα του κράτους, λέσχες εφέδρων, τον υπόκοσμο και μεγιστάνες.

Η ανοχή, η απάθεια και αδιαφορία απέναντι στην εξάπλωση των φασιστικών επιθέσεων και στην ακροδεξιά ρητορική του εθνικισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού δεν είναι μόνο οπισθοδρόμηση και σκοταδισμός, είναι καταστροφική.

 Η κυβέρνηση, τα καθεστωτικά κόμματα, περιφερειακές και δημοτικές αρχές και όλα τα στηρίγματα του

συστήματος συστηματικά στρώνουν με την πολιτική τους το χαλί για την καλλιέργεια και διάδοση των φασιστικών απόψεων. Ευθύνονται γιατί δημιουργούν ανεργία, εξαθλίωση, φτώχεια, περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, ένταση των οικονομικών ανισοτήτων και σπρώχνουν σε εμφύλιο των φτωχών.  Γιατί προωθούν τον ανταγωνισμό, τη διαφθορά, τον ολοκληρωτισμό, τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων. Στήνουν τις επιχειρήσεις στον Έβρο και τα νησιά, καλλιεργούν το έδαφος «να σφάζονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί», για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι κεφαλαιοκράτες. Γιατί συγκαλύπτουν το ακροδεξιό κόμμα του Βελόπουλου που κραυγάζει άναρθρα για νέα Μακρόνησο και Γυάρο, τη δράση άλλων νεοναζιστικών οργανώσεων, το νέο κόμμα του Κασιδιάρη. Γιατί χαϊδεύουν και συνδιοργανώνουν με ακροδεξιές περιφερειακές και τοπικές αρχές φασιστικές συγκεντρώσεις και ρατσιστικές επιθέσεις.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 7/10/2020 στις 10.00 π.μ. έξω από το Εφετείο.

Απαιτούμε :

– Το χαρακτηρισμό της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης.

– Την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων – Οι Ναζί στη φυλακή.

– Να σταματήσει κάθε ξενοφοβική-ρατσιστική ρητορεία και η προβολή της από τα ΜΜΕ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.