Αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού η δίκη των 24 πρώην στελεχών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας

24 στελέχη και πρώην μέλη του ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας θα καθόντουσαν  στις 18 Φεβρουαρίου στο ειδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Λαμίας αντιμέτωποι με το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας από κοινού.

Κατηγορούνται για «θαλασσοδάνεια» εκατομμυρίων ευρώ που δίνονταν με αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες  και χωρίς εγγυήσεις στο διάστημα από το 2004 έως και το 2012 που οδήγησαν την Τράπεζα σε λουκέτο, ζημίωσαν οικονομικά 16.000 χιλιάδες μικρο μεριδιούχους  αλλά και το ελληνικό δημόσιο.

Χρειάστηκε σχεδόν μια 20ετία  μέχρι να φτάσει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες καθώς για πάρα πολλά χρόνια σερνόταν σε εισαγγελικά συρτάρια παρά το ότι υπήρχαν στοιχεία, καυτά πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος, έλεγχοι του ΣΔΟΕ ακόμη και καταγγελίες από ορισμένα μέλη του Δ.Σ. 

Σχετικό ρεπορτάζ  δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες  η ΕΦΣΥΝ,  ενώ το Documento έφερε  χθες στο φως νέα  έγγραφα της δικογραφίας.

Η δίκη δεν διεξήχθη λόγω των μέτρων της πανδημίας ενώ ήδη είχε λάβει την πρώτη της αναβολή το περασμένο καλοκαίρι (7-7-2020).

Ενάγοντες είναι ο κ. Δημητρακόπουλος και μεριδιούχοι οι οποίοι μάλιστα έχουν  δημιουργήσει το Κίνημα Μεριδιούχων Συνεταιριστικής Τράπεζας  και   ενημερωτικό  BLOG .

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.