Ένωση Συλλόγων Γονέων Λαμίας: Λέμε Όχι στη βιντεοσκόπηση και αναμετάδοση των μαθημάτων

Με έγγραφο της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Λαμιέων δηλώνει ότι είναι κατηγορηματικά την αντίθεση της, στη βιντεοσκόπηση και ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος.

Όπως αναφέρουν, «Αυτή η νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης δεν έχει καμιά παιδαγωγική και μορφωτική αξία. Δεν έχει καμία σχέση με την ισοτιμία στη μόρφωση, όταν μάλιστα με ευθύνη της Κυβέρνησης, 1 στους 4 μαθητές στη χώρα μας έμεινε εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο τα σχολεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας».

Προσθέτουν επίσης ότι «Αυτή η νομοθετική ρύθμιση παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών. Μπορεί να εκθέσει οποιονδήποτε μαθητή και εκπαιδευτικό σε οποιονδήποτε. Αυτή η νομοθετική ρύθμιση πρέπει να καταδικαστεί από κάθε γονιό ξεχωριστά, αλλά και οργανωμένα από τα Όργανα του κινήματος Γονέων».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους καλούν κάθε  Σύλλογο Γονέων να εκδώσει ανακοινώσεις καταδίκης της ζωντανής βιντεοσκόπησης του μαθήματος.

«Καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων να οργανώσει τη συμπλήρωση ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ από κάθε γονέα ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ του παιδιού του κατά τη διάρκεια του μαθήματος και κατάθεσης αυτής στους Διευθυντές των σχολείων…».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.