Ψάχνουν «νέες Αμυγδαλέζες»- Υποψήφιο και το Κέντρο Υλικού Πολέμου στη Λαμία

Στα υποψήφια  κενά ή ανενεργά στρατόπεδα της χώρας για τη λειτουργία κλειστών  κέντρων κράτησης μεταναστών  όπου θα  φυλάσσονται οι μετανάστες που δεν δεν δικαιούνται ή τους απορρίφτηκε η αίτηση  ασύλου  και προορίζονται για επαναπροωθηση στη χώρα τους περιλαμβάνεται το πρώην Κέντρο Υλικού πολέμου στη Λαμία, σύμφωνα με ρεπορτάζ στον “Ελεύθερο Τύπο”.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι “τα τελευταία χρόνια λειτουργούν στην Ελλάδα οκτώ κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, σε Ταύρο (Πέτρου Ράλλη-Διεύθυνση Αλλοδαπών), Αμυγδαλέζα, Κόρινθο, Παρανέστι Δράμας, Ξάνθη, Φυλάκιο Ορεστιάδας, Μόρια Λέσβου και Κω. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη στείλει έγγραφο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να προτείνει στρατόπεδα εγκαταλελειμμένα ή άλλους στρατιωτικούς χώρους ούτως ώστε να τους μετατρέψει σε κλειστούς χώρους για να κρατούνται οι μετανάστες που αναμένεται να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Τα υποψήφια στρατόπεδα τα οποία ενδέχεται να «ενεργοποιηθούν» εφόσον αρχίζουν να «γεμίζουν» τα ήδη υπάρχοντα είναι τα εξής: Πυροβολικού – Θήβα • Μηχανικού – Ναύπλιο • 9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα • 547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο • 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι • 1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη • Υγειονομικού – Αρτα • Εφοδιασμού – Μεταφορών – Σπάρτη • 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά • Υλικού Πολέμου – Λαμία • Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη.

Από αυτά τις περισσότερες πιθανότητες για να ανοίξουν άμεσα συγκεντρώνουν τα στρατόπεδα της Σπάρτης και του Ναυπλίου, εφόσον γεμίσουν τα οκτώ υπάρχοντα προαναχωρησιακά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αν κριθεί απαραίτητο θα μετατραπούν και άλλα στρατόπεδα σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και αυτό θα γίνεται σταδιακά στην περίπτωση που παρατηρείται υπερπληθυσμός στα υφιστάμενα.

 Η αύξηση των επαναπροωθήσεων μεταναστών και η αυστηριοποήση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου είναι στον πυρήνα της νέας  μεταναστευτικής πολιτικής με  την παράλληλη μετακίνηση προσφύγων  μεταναστών και προσφύγων  στην ενδοχώρα από τα νησιά.  Στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται  χώροι για νέες δομές  ανοιχτού  ή κλειστού τύπου σε όλη τη χώρα  ενώ γίνονται προσπάθειες  να  διαχειριστούν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και τις  πιέσεις των γαλάζιων  Περιφερειαρχών. Η  άποψη που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβερνητικά στελέχη ότι «το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι πλέον προσφυγικό αλλά μεταναστευτικό»  δείχνει ξεκάθαρα τα σχέδια της κυβέρνησης για αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment