Χαλκίδα: Καθιστική δράση διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από την εκπαίδευση

Η συλλογικότητα El Camino – Ανοιχτή Δράση Αλληλεγγύης πραγματοποίησε σήμερα καθιστική δράση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο Χαλκίδας απαιτώντας άμεση και ισότιμη πρόσβαση για όλα τα παιδιά στη σχολική εκπαίδευση.
Μπράβο!
Χθες   η  συλλογικότητα ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ-ΥΓΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σχολίασε με την παρακάτω ανάρτηση την απαράδεκτη απόφαση του Δήμου Χαλκιδέων να μη δεχτεί προσφυγόπουλα από τη δομή της Ριτσώνας στα σχολεία της περιοχής του ( https://www.facebook.com/Covid19Solidarity/posts/240183304277099).
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ για την ανάκληση της απόφασης του Δήμου Χαλκιδέων: https://cutt.ly/3kaENhihttps://cutt.ly/kkaYX77
Και η ντροπή ντρέπεται με τη ρατσιστική απόφαση του Δήμου Χαλκιδέων (η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” ψήφισε λευκό) να μην πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση μαθητών-προσφύγων σε διδακτήρια της Α/ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, τουλάχιστον για το τρέχον σχολικό έτος.
Μάλιστα στο πρακτικό πέρα από τις δικαιολογίες περί πανδημίας που έχουν εξευτελίσει πλέον τα πάντα για την πολιτική επιλογή αποκλεισμού ανθρώπων από την υγεία και την εκπαίδευση ο Δήμος αναφέρει ότι «αν λειτουργήσουν Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.), θα απαιτηθούν ιδιαίτερα αυξημένες δαπάνες και σχεδιασμός για την πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών, την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και λοιπών αναλωσίμων». Δε θέλει δηλαδή να προχωρήσει στο άνοιγμα μια σχολική μονάδας που θα αναβαθμίσει τη ζωή των παιδιών και θα καλύψει ευρεύτερα θέσεις εργασίας σε εκπαίδευση και καθαριότητα!!
Τα προσφυγόπουλα έχουν να πατήσουν κανονικά και πλειοψηφικά το πόδι τους στα σχολεία από τον περασμένο Μάρτιο!! Ο συντονιστής εκπαίδευσης στη Ριτσώνα σε άρθρο του απαντά «Γίνεται φανερό ότι οι παραπάνω «προτάσεις» αντικειμενικά γίνονται μόνο προς τους εν δυνάμει ψηφοφόρους των τοπικών κοινωνιών, όπου με συσκέψεις παραγόντων, σκορπίζοντας τον φόβο και ενεργοποιώντας τα πιο συντηρητικά και σκοταδιστικά αντανακλαστικά, διαγκωνίζονται για την πολιτική κληρονομιά του κατάδικου Ευβοιώτη βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, που πρωτοστατούσε παλαιότερα σε τέτοιου τύπου αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών». Ολόκληρη η επιστολή εδώ: https://cutt.ly/nkaYpnV
Και η συντονίστρια εκπαίδευσης στην ίδια περιοχή αναφέρει σε μια συγκλονιστική επιστολή, τα ονόματα και τα εκπαιδευτικά οράματα των παιδιών στη Ριτσώνα:
Τέρμα ως εδώ!
Διακινούμε και υπογράφουμε ενάντια στον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από την εκπαίδευση.
*η φωτογραφία είναι του Yousif Alshewaili

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.