Την παράταση της κτηματογράφησης για Φθιώτιδα και Ευρυτανία ζητά το ΤΕΕ Αν. Στερεάς

Την παράταση της κτηματογράφησης  για τις ΠΕ Φθιώτιδας και Ευρυτανίας ζητά το ΤΕΕ Αν. Στερεάς  με επιστολή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.

Δείτε την επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι,

Έχοντας υπόψη ότι από 17/12/2018 έχει ξεκινήσει η διαδικασία κτηματογράφησης για Ο.Τ.Α. των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

α) Η ημερομηνία έναρξης της κτηματογράφησης συνέπεσε με τους χειμερινούς μήνες του έτους και λόγω των καιρικών συνθηκών δημιούργησε ανυπέρβλητες δυσκολίες προκειμένου οι συμπολίτες μας να καταφέρουν, όπου χρειαζόταν, να προσεγγίσουν επί τόπου τις ιδιοκτησίες τους ιδίως στις ορεινές περιοχές.

β) Μέχρι και σήμερα δεν είναι σε εξέλιξη κανένα είδος ενημερωτικής καμπάνιας με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών αλλά και τη διαμόρφωση θετικής προτροπής ώστε να συμμετέχουν στη διαδικασία κτηματογράφησης.

γ) Η λειτουργία της νέας ψηφιακής πλατφόρμας καθώς και του κέντρου κτηματογράφησης της Αττικής, που αφορά ολόκληρη την επικράτεια, ξεκίνησε σε αρκετά μεταγενέστερο χρόνο από την ημερομηνία έναρξης της κτηματογράφησης.

Για τους παραπάνω λόγους αλλά και για πολλές ακόμη επιμέρους δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν θεωρούμε απαραίτητο να αναλάβετε νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να παραταθεί κατά μεγάλο χρονικό διάστημα η κτηματογράφηση στις παραπάνω Περιφερειακές Ενότητες και να αξιοποιηθούν οι καλοκαιρινοί και οι φθινοπωρινοί μήνες ώστε οι συμπολίτες μας, απρόσκοπτα, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δήλωση της ιδιοκτησίας τους.

Ο Πρόεδρος

Λυκόπουλος Αθανάσιος

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment