ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φθιώτιδας: Στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Η ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Η ΛΑΡΚΟ, στο κλείσιμο του 2020, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Στην κατάσταση αυτή οδηγήθηκε από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ από το 2014 με σχέδιο την απαξίωσή της και στόχο την ιδιωτικοποίησή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 μέχρι το 2019 προσπάθησε να κρατήσει ζωντανή τη ΛΑΡΚΟ, εν μέσω μνημονίων με βασική θέση την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της με ενιαία μορφή.

Η Ν.Δ. αμέσως μετά τις εκλογές , έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του 2014 για την τριχοτόμηση της ΛΑΡΚΟ και σήμερα το έργο της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας συνεχίζεται επιταχυνόμενο.

Από τι Φεβρουάριο του 2020 οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ένα διαρκή αγώνα «με τους διαγωνισμούς εκποίησης της ΛΑΡΚΟ να περπατούν» γρήγορα, με εξαΰλωση του δώρου των Χριστουγέννων και εξαθλιωμένες αμοιβές.

Όπως τονίζαμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας «Χρήματα υπάρχουν για τους καναλάρχες, για τους κλινικάρχες, για τους μπαταχτσήδες της εξουσίας και τις ύαινες των κρατικών χρημάτων». Δεν υπάρχουν όμως για τους εργαζόμενους.

Σήμερα, τελευταία μέρα του 2020, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση και συνεχίζουν τον αγώνα τους κάτω από καθεστώς απόλυτης ανασφάλειας για:

· Υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και καταβολή έκτακτου επιδόματος

· Διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων

· Αποτροπή του σχεδιασμένου εγκλήματος της εκποίησης της εταιρείας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων.

Η ΛΑΡΚΟ είναι Εθνικός πλούτος

Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί πηγή ζωής για χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, για την οικονομία ολόκληρων περιοχών της Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα της Φθιώτιδας.

ΛΑΜΙΑ 31 Δεκεμβρίου 202

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.