Στις 16 Νοεμβρίου θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας

Στις 16 Νοεμβρίου θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμέων Βολιώτη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, αναγγέλλοντας το χαρμόσυνο νέο της ανάδειξης του νέου Μητροπολίτη συγχρόνως με την ανάμνηση του μακαριστού ιεράρχη μας κυρού Νικολάου.

«Είναι χαρά για όλους μας η εκλογή του νέου Μητροπολίτου μας, μετά τη λύπη και τη στεναχώρια που μας προξένησε ο θάνατος του μακαριστού Μητροπολίτου μας κυρού Νικολάου. Με αισθήματα χαρμολύπης λοιπόν σας ανακοινώνω την ημερομηνία ενθρόνισης στις 16 Νοεμβρίου ώστε όλοι σας να κανονίσετε το πρόγραμμά σας για να παραστείτε», ανέφερε ο Αρχιερατικός Επίτροπος, ο οποίος μαζί με πολλά άλλα μέλη της Φθιωτικής Εκκλησίας βρέθηκαν κοντά στο νέο Μητροπολίτη μετά την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο. Ήδη ξεκίνησαν η προετοιμασίες υποδοχής του νέου Ιεράρχη.

Το μήνυμα Συμεών στο λαό της Φθιώτιδας

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου Ιλίου του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Εκεί γιόρτασε τα ονομαστήρια του, στο ναό όπου υπηρέτησε ως εφημέριος και προϊστάμενος, μέχρι την εκλογή του σε Βοηθό Επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η χθεσινή ανάδειξη του σε Μητροπολίτη Φθιώτιδας ήταν το μεγάλο δώρο για την ονομαστική του εορτή.

Από άμβωνος, ο εορτάζων Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμα στο ποίμνιο του δια μέσω του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της μητρόπολης Φθιώτιδος πρωτοπρεσβύτερο Νεόφυτο Ραφαηλίδη, ότι «στέλνω ζωντανό και ηχηρό μήνυμα αγάπης σε όλους. Έρχομαι να αγαπηθούμε. Γιατί μονάχα αν αγαπηθούμε θα είμαστε μονιασμένοι».

Όπως μεταδίδει ο Σπύρος Παπαγεωργίου στο orthodoxia.info, ο κ. Συμεών απευθυνόμενος στους ενορίτες του Αγίου Φανουρίου Ιλίου σημείωσε ότι είναι ημέρα χαράς αλλά και συγκίνησης λόγω του αποχωρισμού, αλλά όπως τόνισε όχι χωρισμού. «Οι άνθρωποι που αγαπιούνται δε χωρίζουν ποτέ», είπε με νόημα ο Σεβασμιότατος ο οποίος τις επόμενες ημέρες μετά και την ενθρόνισή του θα εγκατασταθεί μόνιμα στο κτίριο της Επισκοπής στην οδό Σκληβανιώτη στη Λαμία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.