Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αμφίκλεια- Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο κατασκηνώσεις

Συναγερμός σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην Αμφίκλεια, καθώς στην περιοχή Ελάτη, κοντά στον Επτάλοφο Παρνασσού  εκδηλώθηκε πυρκαγιά που επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων και απείλησε το ελατοδάσος του Παρνασσού. Την πυρκαγιά πιθανόν προκάλεσε, σύμφωνα με αρμόδιους, κεραυνός.

Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσουν, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή για προληπτικούς λόγους να εκκενωθούν δύο  κατασκηνώσεις που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, ανατολικά της φωτιάς, καθώς το μέτωπο έδειχνε να κατευθύνεται προς εκεί. 200 περίπου παιδιά μεταφέρθηκαν  άμεσα μέσα στη νύχτα στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αμφίκλειας όπου βρίσκονται ασφαλή  μέχρι τώρα.

Πυροσβεστικό Σώμα

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αμφίκλεια – Ελάτεια Φθιώτιδας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 #πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 υδροφόρες ΟΤΑ. Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε ασφαλές σημείο κατασκηνωτές.

 Σύμφωνα με  νεώτερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ενώ γύρω στις 4.30 το πρωί άρχισε να βρέχει στην περιοχή.

ΦΩΤΟ Αρχείου

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.