Σε σκληρό «lockdown» η Βοιωτία μετά τον «εορτασμό» των Θεοφανείων

Σε καθεστώς lockdown μπαίνει από αύριο η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει.
΄Οπως ενημερώνει η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά 180 είναι τα ενεργά κρούσματα στη Βοιωτία, με μέσο όρο ηλικίας τα 44 έτη, ενώ 476 άτομα που θεωρούνται στενές επαφές των κρουσμάτων είναι επίσης σε κατ΄οίκον περιορισμόΝσημειώνοντας  ότι η κινητικότητα ανάμεσα Θήβα Λιβαδειά είναι στο 65%.

Ραγδαία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου μετά το  εορτασμό» των Θεοφανείων

Όπως  δημοσιεύει το protothema.gr, η κατάργηση του απαγορευτικού της κυβέρνησης για τις εκκλησίες με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Λιβαδειά, έγινε με τις ευλογίες των εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής και τοπικών παραγόντων, οι οποίοι παρευρέθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό  μαζί με πλήθος κόσμου.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς και στις ενορίες της Βοιωτικής Εκκλησίας, με την αστυνομία να παρακολουθεί διακριτικά την προσέλευση των πιστών, ανάμεσα τους ήταν και ο δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Ταγκαλέγκας, μαζί με τον στενό συνεργάτη του, Δημήτρη Σάκκο, όπως διαπιστώνεται και από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στα τοπικά sites.

Η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για τα  έκτακτα μέτρα

Συγκεκριμένα, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων επτά ημερών και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

   – Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

   – Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

   – Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

   – Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

  Επίσης προβλέπεται:

   – H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

   – H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

   – H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω περιφερειακής ενότητας .

   – H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/11.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment