Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία- Διαμαρτυρία με απoχή από τον αγιασμό στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας

 Με την τελετή του αγιασμού ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά- Αποχή από τον αγιασμό   των μαθητών του 90υ Γυμνασίου Λαμιας που αντιδρούν  για  την μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ  στο σχολείο τους.

Στο σχολείο επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού. Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Τα βιβλία είναι στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Παιδείας.  Μέσα από τον ιστότοπο «Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία» που είναι ο επίσημος δικτυακός τόπος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να δουν σε ψηφιακή μορφή τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες

Αποχή με το καλημέρα στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας

Με την παρουσία αυτοδιοικητικών, πολιτικών, εκπαιδευτικων και μαθητών και ευχες για μια καλή και δημιουργική χρονιά   έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία της Λαμίας  εκτός  από το 9ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Οι μαθητές  δεν μπήκαν στο προαύλιο για τον αγιασμό  με τους γονείς τους  να είναι συγκεντρωμένοι έξω από το σχολείο αντιδρώντας για  την απόφαση του δημοτικου συμβουλίου Λαμιέων & του Υπουργείου Παιδείας για την προσωρινή μεταστέγαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  του Κωσταλεξίου στο σχολείο τους.

Είναι  ένα θέμα για ο οποίο έχει απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων και για το οποίο έχουν υπάρξει   αντιπαραθέσεις μεταξύ των Συλλόγων Γονέων των δύο σχολείων.

Για τις αντιδράσες του ο Σύλλογος Γονεων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Λαμίας  πάντως, απορρίπτει τις κατηγορίες για ρατσισμό απέναντι στους μαθητες του ειδικου σχολείου και   επικαλείται   ζητήματα ασφαλείαςκαι χωρητικότητας  του σχολείου, μετά τις μετατροπές που έγιναν στο κτίριο προκειμένου να εξυπηρετηθούν και τα δύο σχολεία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.