Πάνω από 3.000 κεραυνοί στην Ελλάδα το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου- Άνοιξαν οι ουρανοί στη Λαμία

Έντονη και εκτεταμένη ηλεκτρική δραστηριότητα κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr «ZEUS την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019.

Στους χάρτες που ακολουθούν βλέπετε ότι πάνω από 3.000 κεραυνοί ανιχνεύθηκαν στη χώρα μας μέχρι τις 21:30 και με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στην Κεντρική Ελλάδα. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στις Σέρρες με 25 mm, στη Βλάστη Κοζάνης με 16 mm και στη Λαμία 15 mm ενώ σε πολλές ακόμη περιοχές καταγράφηκε υετός άνω των 10 mm σε λιγότερο από 1 ώρα, ενδεικτικό της έντασης των καταιγίδων.

Στη Λαμία και τα γυρω τοπικά διαμερίσματα, η ξαφνική καταιγίδα  το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου έπιασε προετοίματους τους κατοίκους και χάλασε προγραμματισμένες εξόδους και εκδηλώσεις.

Ο καιρός  θα παραμείνει άστατος και την Παρασκευή 16 Αυγούστου, με τις καταιγίδες να πλήττουν ένα μεγάλο μέρος της χώρας τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικότερα ,  λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά περιμένουμε την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019. Τις βραδινές ώρες τοπικά ισχυρές καταιγίδες που είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους θα εκδηλωθούν στη Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τοπικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν το βράδυ και στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 30 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο από 17 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 36, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 33 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 με 36 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Oι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση αργά το βράδυ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νότια και νοτιοανατολικά πελάγη όπου οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

ΠΗΓΗ: www.meteo.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.