Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες έως το Σάββατο

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τετάρτη 30/10 από τα  Δυτικά και έως και το Σάββατο 2/11 θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, με κυριότερα χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζόπτωση και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ηπειρωτικά.

Στη Λαμία και τη Φθιώτιδα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι της Πέμπτης. Σε ετοιμότητα τίθενται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

Πιο αναλυτικά, έως το βράδυ της Τετάρτης 30/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες  κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα. Στη συνέχεια και έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 31/10 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία.

Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 31/10 έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας με εξαίρεση το Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια και έως το μεσημέρι της Παρασκευής 1/11 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη. Από το μεσημέρι της Παρασκευής 1/11 έως και το πρωί του Σαββάτου 2/11 τα φαινόμενα θα επεκταθούν εκ νέου στο σύνολο της χώρας, όμως θα είναι ασθενέστερα, με εξαίρεση το Ιόνιο και την Ανατολική Θεσσαλία  όπου θα διατηρήσουν την ισχύ τους.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης 31/10 έως και τα πρώτες ώρες της Παρασκευής 1/11 κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη καθώς και το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής 1/11 στο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας. Πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων υπάρχει από το απόγευμα της Πέμπτης 31/10 έως το πρωί της Παρασκευής 1/11 στο Νότιο Αιγαίο.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χαλάζι/χιόνι)  που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 1/11.

https://www.meteo.gr/

Πίνακας: Βόλτα στη βροχή, Μπουράνης Σ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment